2020-02-25 21:23

UPDATE. Judecătoarea Elena Turcu, „protectoarea” clanului Ghenosu, fina senatorului PSD Țuțuianu

 |  18:38
UPDATE. Judecătoarea Elena Turcu, „protectoarea” clanului Ghenosu, fina senatorului PSD Țuțuianu

MagistratulElena Turcu, cea care s-a dat în spectacol după ce a făcut un scandal monstruatât la Poliţie, cât şi la spital după ce a fost prinsă de poliţişti conducândîn stare de ebrietate, se regăseşte printre judecătorii care au deciscercetarea în libertate a lui Ghenosu într-un dosar de vătămare corporală, dupăun conflict în plin centrul Târgoviştei, în urma căruia trei persoane au fost rănite.Ghenosu a aşteptat doar câteva luni decizia de eliberare luată de completul dela Tribunalul Dâmboviţa, din care făceau parte judecătorii Elena Turcu,Anastasia Soare şi Liliana Lunescu. Elena Turcu este fina senatorului PSD deDâmbovița Adrian Ţuţuianu, fapt dezvăluit de președintele Consiliului Județean,Florin Popescu, fără a fi negat de parlamentarul social-democrat.

UPDATE - 05.09.2010 - 23.15

UPDATE. Suspectul a fost prins într-un apartament din Rahova | VEZI FILM

Principalul suspect în cazul agresiunii asuprapoliţistului de investigaţii criminale din Târgovişte a fost prins la ora22.30, într-un apartament din Rahova. Poliţiştii au desicins în apartament înbaza informaţiilor furnizate de ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şiProtecţie Internă. Individul se afla în apartamentul iubitei lui alături de unal membru al clanului Ghenosu. Folosea pentru a păstra legătura cu apropiaţiitelefonul iubitei lui. Cu câteva ore înainte o altă informaţie arăta că un altmembru al clanului Ghenosu care, în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a aflatîn barul Irish Pub unde a avut loc agresiunea, a fost prins în baza unorinformaţii furnizate de SRI. Imediat cum această informaţie a fost datăpublicităţii George Daniel Uţă, zis Danezu a închis telefonul mobil al iubiteilui şi nu a mai luat legătura cu nimeni, susţin surse apropiate anchetei. Laora difuzării acestei ştiri, Danezu se află în drum spre Parchetul Târgoviştepentru a fi audiat. Vom reveni cu amănunte.

Ceeace într-o ţară civilizată este scenariul unui film SF, la noi este realitateagol-goluţă. Un lanţ al slăbiciunilor, într-un sistem bolnav, a făcut ca azi unpoliţist să se zbată între viaţă şi moarte. Existenţa tânărului de 24 de anicare a îmbrăcat uniforma de apărător al legii depinde doar de noroc, depriceperea medicilor şi de Dumnezeu. De ce s-a ajuns aici? Din cauzanesăbuiţilor care ne-au condus din 1990 încoace şi care, unii dintre ei, aufost atât de avari încât au făcut pact cu lumea interlopă.

Sâmbătăseară, aflat în afara orelor de serviciu, un poliţist din cadrul Serviciului deInvestigaţii Criminale din IPJ Dâmboviţa, Codruţ Oprea, în vârstă de 24 de ani,a ieşit în oraş. A ales să meargă într-un pub cunoscut în oraş ca loc deîntâlnire al interlopilor. Este vorba Irish Pub, cunoscut ca şi barul Mov, dinoraşul Târgovişte. Nu avea să-şi imagineze că ar putea da nas în nas cuindivizi pe care i-a cercetat. Surse judiciare susţin că în barul cu pricina aajuns pe la miezul nopţii unul dintre cei mai violenţi membri ai grupăriiGhenosul, George Daniel Uţă, zis Danezu. Ceea ce se ştie până în prezent estefaptul că, în jurul orei 4.00, Codruţ Oprea a vrut să plece acasă. Înainte de aieşi din pub s-a oprit la toaleta aflată spre ieşire. Acolo, ar fi intrat dupăel, cu o sticlă de vin în mână, şi Danezu. Surse judiciare susţin că întreDanezu şi poliţist a avut loc un schimb de replici, iar interlopul l-a lovit pepoliţist cu sticla de vin în cap. Omul legii, lovit parşiveşte, pe la spate,s-a prăbuşit la podea. După câteva minute s-a ridicat şi a dat să plece, dars-a prăvălit la ieşirea din pub. Agresorul a fugit sărind pe geamul de laetajul unu al clădirii în care se află barul. În cădere a rupt o ţeavă de gazeşi a dispărut. Toate forţele Ministerului de Interne îl caută pe agresor. Unuldintre martori l-a ridicat de jos de poliţist şi l-a dus la Spitalul JudeţeanDâmboviţa. Aici, poliţistul a apucat să vorbească puţin cu medicii apoi aintrat în comă de gradul IV. A fost transportat de urgenţă, în Capitală, laSpitalul Floreasca, unde a fost operat imediat. Situaţia nu s-a ameliorat,fiind în continuare în comă profundă. Asta înseamnă că el este ţinut în viaţădoar de aparate. Acestea asigură circulaţia sangvină şi respiraţia. Cu altecuvinte, este mai mult de 80% mort. Doar tratamentul, pregătirea medicilor şidorinţa lui Dumnezeu îl pot readuce la viaţă.

Imediatce Spitalul Judeţean Dâmboviţa a comunicat poliţiei că au un pacient bătutintrat în comă profundă, la faţa locului s-a deplasat grupa operativă dincadrul IPJ Dâmboviţa formată din specialişti criminalişti, ofiţeri aiServiciului de Investigaţii Criminale şi procuror. Când au văzut că victimaeste un coleg de-al lor au raportat şefilor, iar de la Bucureşti au sosit laTârgovişte poliţişti din cadrul IGPR.

Potrivitinstanţei, interlopul Danezu nu prezită pericol public

Anchetatoriiau reuşit să afle că la momentul agresiunii în toaletă se afla victima,agresorul şi doi martori. De la aceştia au aflat şi identitatea agresorului,George Daniel Uţă, în vârstă de 21 de ani, zis Danezu, membru al grupăriiinterlope Ghenosu. Acest individ a fost cercetat după ce a aplicat o bătaiesoră cu moartea fostei lui prietene, fiica şefului de post din comunadâmboviţeană Pietroşita. Culmea, cel care l-a cercetat în acest dosar pe Danezueste chiar poliţistul pe care l-a băgat în comă. Cum a fost posibil ca Danezu sănu se afle în spete gratiilor? Simplu! Procurorul care a instrumentat dosaruls-a făcut că nu vede ultrajul contra bunelor moravuri şi nici sechestrarea depersoane produse prin fapta comisă de George Daniel Uţă şi s-a mulţumit săîncadreze dosarul doar la loviri şi alte violenţe. La câteva zile de lacomiterea agresiunii faţă de fosta iubită, fata, Andreea Galie s-a prezentat laParchet şi a spus că îşi retrage plângerea. Procurorul a zis bogdaproste că ascapat de dosar şi, uite aşa, Danezu a scăpat basma curată cu toate căagresiunea asupra fetei a fost înregistrată de camerele de supraveghere aleunui magazin, dar şi ale blocului în care acesta locuieşte.

Peimagini se observă un individ însoţit de o fată care ia la bătaie o altătânără. Tipul o izbeşte întâi pe fată de uşa blocului. Fata cade, iar tânărul oloveşte cu picioarele. Nu odată. Ci de cinci ori! Apoi o împinge cu forţă în holulde la intrarea în bloc. Fata încearcă să se apere, dar individul îi croieşteîntâi o palmă, apoi îi mai dă un picior în copsă. Din izbitură, fata atingeîntrerupătorul de lumină, pe care o stinge. O trage apoi în casa scărilor. Laun moment dat, coboară o altă fată care aprinde lumina pe scară. Atunci se vedeindividul care se repede iar la fosta iubită. O loveşte cu pumnii şi apoi cupicioarele. Dă în ea ca într-un sac de box. La un moment dat coboară un bărbatşi o femeie şi încearcă să liniştească spiritele. Individul este atât de turbatde furie încât nimic nu pare să-l calmeze. O ia cu forţa pe fosta iubită şi obagă în lift ducând-o în apartamentul său. Acolo, a mai fost lovită de câtevaori şi a fost ţinută sechestrată timp de trei ore. A reuşit să scape cuajutorul mamei agresorului. Atunci fata şi-a sunat tatăl. „Fata s-a prezentatcu multiple echimoze faciale, leziuni ale membrelor inferioare şi un traumatismcranio-cerebral acut. Ulterior, s-a dovedit ca avea şi o fractura de osparietal”, a declarat dr. Carmen Marcu, directoarea Spitalului Judeţean deUrgenţă din Târgovişte.

ClanulGhenosu, teroarea Târgoviştei

Clanullui Ghenosu condus de Florin Pîrjol, zis Ghenosu, Şeri sau Regele dinTârgovişte, este unul dintre cele mai temute grupări. Nu pentru că ar fi cuadevărat şmecheri, ci oameni cu legături în cele mai înalte unghere ale statului.De la oameni politici la magistraţi şi procurori. Presa locală a relatat de maimulte ori faptul că politicienii locali sunt mână în mână cu interlopii. Înluna ianuarie, presa locală arăta că viceprimarul oraşului Târgovişte, GeorgeBogdan Ana (PDL), este vizat de o anchetă a ofiţerilor de la Crimă Organizatădupă ce din cercetări a reieşit că este în legături de afaceri cu Ghenosu.Acest lucru a ieşit la iveală după ce un magistrat de la Tribunalul Prahova,judecătorul Dumitru Rebegea, a fost arestat pentru că a luat mită 25.000 deeuro ca să scape de arest nişte interlopi. Printre ei se afla şi Ghenosu, careera acuzat de procurorii DIICOT, alături de membrii clanului său, de operaţiunide clonare de carduri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate la membrii clanuluiGhenosu, anchetatorii au găsit mii de carduri clonate şi suma de 100.000 deeuro cash. Cu ocazia unui botez la care a participat crema interlopilor,Ghenosu dădea dedicaţii pentru membrii grupărilor:Cordunenii, clanul Oneaţă şi pentru Nuţu.. Cămătaru.

Condamnatîn Franţa, achitat cu pile

Anchetatoriispun că în perioada 2000-2003, Pîrjol Florin Nicolae, zis Ghenosu, a organizatşi a condus o grupare de crimă organizată care s-a ocupat cu racolarea detinere din România, în scopul exploatării sexuale în Spania şi în Franţa. Înluna mai 2003, în urma unei cooperări internaţionale între structurile de crimăorganizată din România şi Franţa, autorităţile din Nisa au arestat sub acuzaţiade proxenetism agravat şapte membri ai reţelei, inclusiv pe Pîrjol FlorinNicolae. Tribunalul de Mare Instanţă din Nisa l-a condamnat pe interlopul românla 7 ani de închisoare. Sentinţa a fost confirmată în 2006 de Curtea de ApelAix en Provence şi a fost recunoscută de Curtea de Apel Bucureşti. În 2006,avocaţii lui Ghenosu au obţinut eliberarea condiţionată a acestuia şiextrădarea sa în România. Interlopul a ajuns în ţară şi a fost încarcerat laPenitenciarul Mărgineni. Numai că, în octombrie 2007, Florin Pîrjol a fostachitat de judecătorii Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa. Pe motiv că aexecutat destulă pedeapsă în Franţa (n. red. - ceiaproximativ 5 ani de puşcărie, din totalul de 7). Prin aceeaşi sentinţă, luiFlorin Pîrjol i se dădeau înapoi 40.000 de euro - bani confiscaţi pe motiv căproveneau din traficarea unei femei.

Şicelebra Elena Turcu l-a eliberat pe Ghenosu

MagistratulElena Turcu, cea care s-a dat în spectacol după ce a făcut un scandal monstru atâtla Poliţie, cât şi la spital după ce a fost prinsă de poliţişti conducând înstare de ebrietate, se regăseşte printre judecătorii care au decis cercetareaîn libertate a lui Ghenosu într-un dosar de vătămare corporală. Potrivitofiţerilor de la Crimă Organizată, Pîrjol a încercat să se răzbune pe un fostmembru al reţelei sale care dezertase. Taberele s-au împuşcat în plin centrulTârgoviştei, iar atacul s-a lăsat cu trei răniţi. Ghenosu a aşteptat doar câtevaluni decizia de eliberare luată de completul de la Tribunalul Dâmboviţa, dincare făceau parte judecătorii Elena Turcu, Anastasia Soare şi Liliana Lunescu.

Clanurileinterlope înrudite cu politicieni

Presalocală a relatat de mai multe ori faptul că interlopii ajung să fie prieteniide nădejde ai politicienilor atunci când aceştia din urmă au cea mai marenevoie: în campania electorală. Presa centrală aarătat cum clanurile din Târgovişte - Drăgoi, Deju, Răducanu şi Ghenosu - audat o mână de ajutor în câştigarea alegerilor. Presa vorbeşte desprefalsificarea unor liste cu cei care pot beneficia de urna mobilă, prinadeveriţe eliberate de acelaşi medic. Săgeată înaceastă acţiunea fost liderul Partidei Romilor „Pro Europa”, Moise Vasile, zis Deju, consilierjudeţean PDL. Clanul lui Deju controlează cartierul Micro 11, situat laintrarea în Targovişte dinspre Calea Bucureştilor. O altă familie celebră dinacest clan, cu un aport substanţial la mobilizarea electoratului din cartierelesărace ale Târgoviştei este cea a Drăgoilor. De altfel, Nicolae Drăgoi estechiar finul lui Florin Popescu, preşedinte al Consiliului Judeţea Dâmboviţa,preşedinte al PDL Dâmboviţa şi vicepreşedinte al PDL. Un membru marcant al PDL,dar şi un apropiat al lui Deju este Tudorică Răducanu, consiliermunicipal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-04-30

Mai multe imagini:
UPDATE. Judecătoarea Elena Turcu, 'protectoarea” clanului Ghenosu, fina senatorului PSD Țuțuianu
zoom
UPDATE. Judecătoarea Elena Turcu, 'protectoarea” clanului Ghenosu, fina senatorului PSD Țuțuianu
zoom
UPDATE. Judecătoarea Elena Turcu, 'protectoarea” clanului Ghenosu, fina senatorului PSD Țuțuianu
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine