2020-02-28 14:57

UPDATE. Sorin Ovidiu Vîntu a renunţat la «forma de protest»

 |  18:02
UPDATE. Sorin Ovidiu Vîntu a renunţat la «forma de protest»

UPDATE 11.09.2010, ora 21.00. Sorin Ovidiu Vîntu, care renunţase la tratamentul săumedical şi nici nu mânca, a renunţat la "formade protest" adoptată, chiar dacă oficial nu s-a declarat în refuz dehrană, au declarat surse din cadrul arestului Direcţiei Cercetări Penale.

Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în arest, nu-şi ia medicamentele şi nici nu mănâncăUPDATE 11.09.2010. Sorin Ovidiu Vîntu, arestat din 10 septembrie, nu îşi iamedicamentele şi nici nu mănâncă, au declarat, sâmbătă, surse din cadrularestului Direcţiei Cercetări Penale, locul în care este deţinut omul de afaceri, transmite Mediafax.

Sursele citate auprecizat că l-au întrebat pe Vîntu dacă a intrat în refuz de hrană, însă acestaar fi negat.

Potrivit procedurii, când un deţinut refuză să se hrănească trebuieconsemnat acest fapt, însă Vîntu a refuzat, desi porţiile de mîncare servitelui, începând de vineri, sunt restituite neatinse, mai spun sursele citate.

Mai mult, omul de afaceri ar urma un tratament medicamentos pentrupoliomielita de care suferă, lipsa medicaţiei putând determina o stare febrilă.Aceasta are ca simptome temperatura peste 39,5C şi lipsa poftei de mâncare,potrivit site-urilor de specialitate.

Judecătoareacare l-a închis pe Vântu a fost în completul care l-a eliberat pe DanDiaconescu, alături de magistratul care l-a arestat pe Becali

Judecătoarea care adecis arestarea, la miezul nopţii, a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, precumşi a „locotenenţilor” acestuia, Ovidiu Ţurcanu şi şoferul Alexandru Stoian,este aceeaşi care a decis, alături de doi colegi, eliberarea, în faza derecurs, a realizatorului tv Dan Diaconescu.

AnamariaTrancă a făcut parte din completul de trei judecători, alături de Andi Malaliu şiDorel Matei, care a decis, pe 25 iunie, punerea în libertate a lui DanDiaconescu, la recursul declarat de acesta împotriva mandatului de arestareemis de Judecătoria Sectorului 1 pentru şantaj. Judecătoarei Anamaria Trancă i-afost repartizată cererea de arestare formulată de procurorii ParchetuluiGeneral în privinţa lui Sorin Ovidiu Vântu & Co.

Demenţionat este că judecătorul Dorel Matei este singurul magistrat care, în2005, l-a condamnat pe afacerist la doi ani de închisoare cu executare. Maimult, Dorel Matei este magistratul care a decis arestarea, anul trecut, apatronului echipei Steaua, George Becali.

Omulde afaceri Sorin Ovidiu Vântu, şoferul său, Alexandru Stoian, şi cetăţeanulmoldovean Octavian Ţurcanu au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri,pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor,fugit din România din 2000, când a izbucnit scandalul privind prăbuşireaFondului Naţional de Investiţii, care a condus la păgubirea a 300 de mii deinvestitori.

Pentru păgubiţii FNA,arestarea lui SOV nu e politică, ci datoria pe care şi-o face justiţia

Unuldintre reprezentanţii în instanţă ai investitorilor FNA şi FNI a declarat căinvestitorii percep arestarea lui Sorin Ovidiu Vântu ca pe un semn că, "însfârşit, justiţia îşi face datoria" şi că în nici un caz nu a fost oarestare politică. "Ca investitori, tragerea la răspundere a lui Vântu ne-aravantaja în ideea că am putea recupera nişte sume de bani. Noi considerăm căinstanţele trebuie să-şi facă datoria. Nu e în nici un caz o chestiune politică.În sfârşit justiţia îşi spune cuvântul", a declarat, pentru Mediafax,preşedintele Asociaţiei Naţionale a Investitorilor FNA, Ştefan Ioniţă. El a maispus că, în funcţie de felul în care decurge ancheta, va cere revizuireadosarelor Fondului Naţional de Acumulare (FNA) şi Fondului Naţional deInvestiţii (FNI). Ioniţă a mai afirmat că investitorii sunt nemulţumiţi defaptul că sentinţa definitivă în dosarul FNI, deşi este redactată din 10 iulie,nu a fost făcută publică din cauză că lipsesc semnăturile judecătorilor pe ea.El a mai spus că investitorii vor protesta în 20 septembrie, fiind nemulţumiţică de un an de la pronunţare nu o pot pune în aplicare.

Pede altă parte, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru ProtecţiaInvestitorilor (ANPI), Mihai Nicolaevici, a declarat vineri, pentru Mediafax,că investitori sunt mulţumiţi că cel care este "mentorul şi investigatorulacestei fraude ordinare" este arestat şi s-ar putea să îşi primeascăpedeapsa.

Investitoriiînsă aşteaptă să îşi recupereze prejudiciul. "Pentru noi (n.r.investitorii), dosarul FNI e terminat", a spus Nicolaevici. El a mai spuscă asociaţia sa a dat statul român în judecată la Curtea Europeană aDrepturilor Omului (CEDO) şi că aşteaptă motivarea sentinţei pentru a îşicompleta acţiunea.

Ziarul “Puterea” a intrat in posesia referatului intocmit deprocurori in vederea cererii de arestare preventiva a celor trei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

DAN ORADEANUL
11 Sep 2010

sorinache, NU LE DA SATISFACTIE!!!! Papa tot din farfurie si ia-ti medicamentele!!! te rog eu! nu stiu ce implicare ai avut la FNI, ce vina, NU MA INTERESEAZA! Acum vorbim despre altceva! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA! NU CEDA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine