2020-05-31 19:24

UPDATE. Un om de afaceri gălăţean a încercat să îl mituiască pe Dan Fătuloiu cu un million de euro. Oficialul l-a dat pe mana procurorilor | VEZI VIDEO

 |  19:54
UPDATE. Un om de afaceri gălăţean a încercat să îl mituiască pe Dan Fătuloiu cu un million de euro. Oficialul l-a dat pe mana procurorilor | VEZI VIDEO

Secretarulde stat Dan Valentin Fătuloiu a fost, vineri, subiectul unei tentative de mită,informează Realitatea Tv citând cotidianul Libertatea. Surse din cadrulDirecţiei Naţionale Anticorupţie au confirmat că autorul tentativei de mităeste miliardarul gălăţean Cătălin Chelu (foto) , care a fost prin în flagrantîn timp ce încerca să îi dea oficialului 50 de mii de euro. În urmaflagrantului delict omul de afaceri a fost reţinut pentru audieri. Valoareamitei însă este mult mai mare, susţin anchetatorii, Cătălin Chelu promiţându-ilui Dan Fătuloiu două vile şi două maşini de lux marca BMW, valoarea bunurilorridicându-se la un million de euro. “Mituitorii au fost prinşi în flagrant deDNA”, a declarat chestorul Fătuloiu, precizând că aceştia voiau să rezolvenişte dosare şi i-au oferit “două case, două maşini şi 50 de mii de euro”. Sursedin Ministerul de Interne au declarat că maşinile au fost descoperite deprocurorii DNA chiar în parcarea Ministerului de Interne. Este vorba despredouă BMW-uri albe, la faţa locului fiind găsite şi actele caselor şi banii. Patrupersoane au fost prinse în flagrant, susţine Gândul, iar valoarea totală amitei era de un milion de euro. Fătuloiu este persoana mandatată de ministrul TraianIgaş să se ocupe de ancheta de la IPJ Neamţ, cercetare declanşată în urmaasasinatului interlopului Gheroghiţă Măraru de săptămâna trecută.

CătălinChelu este proprietarul celui mai mare portofoliu de companii listate la Bursade la Bucureşti, cu 14 companii la care este acţionar direct sau prinintermediul unor firme interpuse, fiind totodată un personaj controversat,presa acuzându-l, între altele, că a devalizat Rotes SA. Potrivit „Topului Forbes 500miliardari”, Cătălin Chelu (44 ani) are o avere estimată la 17 milioane de euro(locul 312 pe România) şi este unul dintre cei mai importanţi jucători de pebursa românească de acţiuni. Cătălin Chelu a fost prezentat în presă ca fiindun apropiat al omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi că ar fi fost folosit deacesta ca interpus în diferite achiziţii. Potrivit Ziarului Financiar, valoareamedie a companiilor omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu nu depăşeşte zecemilioane de lei, fiind vorba despre producători mici din industria decomponente auto, componente electrice sau din sectorul alimentar. JurnaliştiiZiarului Financiar afirmă că omul de afaceri Cătălin Chelu a preluatmajoritatea firmelor la care este acţionar de la SIF-uri, iar multe dintreaceste firme au fost folosite ulterior ca vehicule de investiţii pentru alteachiziţii.

PotrivitJurnalului Naţional, Chelu a fost acuzat de Comisia Naţională a ValorilorMobiliare (CNVM) că a încercat şi a reuşit, prin diverse firme, să obţinăcontrolul unui pachet de acţiuni mai mare decât permite legea la SIF-uri. Eleste obligat să vândă acţiunile până rămâne cu mai puţin de unu la sută. ComisiaNaţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a respins lui Cătălin Chelu şifirmelor deţinute de acesta sau cu care acţionează concertat contestaţiileprivind pragul de deţinere la SIF-uri şi a decis să menţină ordonanţa care îlobligă pe omul de afaceri să-şi reducă partici paţiile sub unu la sută dincapitalul SIF Transilvania şi SIF Banat Crişana. Presa l-a acuzat, în trecut,că că a devalizat “Rotes SA” şi că a vândut ilegal Secţia de Confecţii MetaliceTeiş, în timp ce avea conturile blocate pentru datorii la stat. Cătălin Chelu adeţinut şi firme de cablu, în 2006, el vânzând pachetul majoritar de acţiuni lacompania de cablu CCC Blue Telecom mamei sale, care îi era şi asociată, DoinaLilioara Rimar, pentru 219,192 milioane de lei (circa 62 de milioane de euro). Recent,omul de afaceri Cătălin Chelu a cumpărat, prin intermediul a două firme pe carele controlează, 35,4% din acţiunile producătorului de aparate electrocasniceElectroargeş Curtea de Argeş. Cea mai mare participaţie, de 29,61%, estedeţinută prin firma Portavon Galaţi, iar un pachet de 5,79% este în posesiafirmei Materra Com, potrivit unor notificări transmise Bursei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine