2019-08-20 01:55

Vadim are încă un dosar la Parchetul General. Europarlamentarul PRM va fi cercetat pentru fals în declarații VEZI IMAGINI

 |  19:22
Vadim are încă un dosar la Parchetul General. Europarlamentarul PRM va fi cercetat pentru fals în declarații VEZI IMAGINI

AgenţiaNaţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a-lcerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor, acuzat că nu adeclarat şi nu a înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publicevenituri obţinute în perioada 2006-2008.

AgenţiaNaţională de Integritate a informat, ieri, că a constatat, în urma procedurilorde evaluare, că suntindicii privind posibila săvârşire de către Corneliu Vadim Tudor a infracţiuniide fals în declaraţii, precum şi elemente privind posibila încălcare de cătreacesta a obligaţiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi deproprietate intelectuală.

Inspectoriide integritate s-au sesizat din oficiu în 17 noiembrie 2010, în urma publicăriide către revista „Kamikaze” a unui material de presă care semnala posibilanerespectare de către Vadim Tudor a prevederilor legale privind completarea şidepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

PotrivitANI, Vadim Tudor este asociat unic, din 10 ianuarie 2002, în cadrul SC EdituraRomânia Mare unde a deţinut, în perioada 10 ianuarie 2002-29 iulie 2003, şifuncţia de administrator. Din 31 martie 2004, el este asociat, cu o cotă departicipare de 95%, la SC Editura Speranţa.

Venituri din dividende

În declaraţiile de avere din 2006-2008, Vadim Tudor amenţionat venituri de 40.985 de lei obţinute din drept de autor de la SC EdituraRomânia Mare, dar care nu sunt înregistrate în evidenţele AdministraţieiFinanţelor Publice. Rreferitor la veniturile realizate în anul fiscal 2008,Corneliu Vadim Tudor nu a menţionat nici un fel de venit în declaraţiile deavere completate şi depuse în calitate de europarlamentar, la data de 7 iulie 2009,respectiv, 19 octombrie 2009. De asemenea, el nu a menţionat, în nici una dindeclaraţiile de avere completate şi depuse în perioada 2006-2010, veniturilenete obţinute din drepturi de proprietate intelectuală de la UniuneaCompozitorilor şi Muzicologilor din România - Asociaţia pentru Drepturi deAutor şi SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei, mai susţine ANI.

Totodată,Vadim Tudor nu ar fi menţionat în declaraţiile de avere completate şi depuse încalitate de europarlamentar, la data de 7 iulie 2009, respectiv, 19 octombrie 2009,veniturile obţinute din dividende de la SC Editura Speranţa, în cuantum de150.000 lei.

Inspectoriide integritate au constatat că VadimTudor ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, ca urmarea declarării necorespunzătoare a adevărului cu privire la activele financiareşi a veniturilor dobândite, conform extraselor bancare şi, respectiv, adocumentelor justificative existente în evidenţele Administraţiei FinanţelorPublice.

Deasemenea, ANI susţine că sunt elemente privind posibila încălcare de VadimTudor a obligaţiilor fiscale privind veniturile realizate din drepturi deproprietate intelectuală. În acest context, ANI a sesizat Parchetul ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către VadimTudor a infracţiunii de fals în declaraţii, dar şi Agenţia Naţională deAdministrare Fiscală pentru stabilirea obligaţiilor fiscale referitoare laveniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală de la SC EdituraRomânia Mare, nedeclarate.

PreședintelePRM susține că „este mâna lui Băsescu, un proces politic”

Europarlamentarula declarat, ieri, la Antena 3, că ancheta ANI împotriva sa este un "procespolitic", făcut la comanda preşedintelui Traian Băsescu, şi urmează săacţioneze în instanţă Agenţia pentru acuzaţiile aduse. "Ce pot să răspunzila o asemenea aberaţie? Pe mine m-au găsit să mă acuze de fals, de veniturinecuvenite, ei care funcţionează total ilegal? Această agenţie parazitară,condusă dedouă personaje pe care eu le acuz de câştiguri necuvenite.(...) Ei îmi tot caută nod în papură, să mă agaţe cu ceva. Îi deranjează căîncă funcţionează PRM", a spus preşedintele PRM, care a adăugat că va daANI în judecată. "E mâna lui Băsescu, e proces politic", a continuatVadim Tudor.

Europarlamentaruls-a arătat contrariat că ANI "îl acuză pe cel mai integru om din viaţapolitică", în vreme ce liderii PDL au averi ilegalede "sute demilioane de euro". "E ca şi cum mă acuză că am un acord secret cuUDMR. Nu se leagă. (...) Această ANI este o pârghie a poliţiei politice şirodul gândirii maladive a Monicăi Macovei", a mai spus Tudor, la Antena 3."I-a luat Dumnezeu minţile lui Băsescu. Indivizi care terorizează oamenicare nu le-au făcut nimic. Să spună Băsescu unde e flota României şi pe urmă îlbag în seamă, cu regimul lui de infractori. Dacă eu voi fi chemat undeva iar îninstanţă să vadă ei cum o să joc eu ceardaşul pe mormântul lor politic. E ometaforă", a mai acuzat el.

C.V.Tudor i-a ironizat şi pe şefii ANI, Cătălin Macovei şi Horia Georgescu."Mă ocup eu de contabilitate? Eu scriu cărţi. Sunt contabilii mei (caretrebuie să declare, n.r.). (...) Eu sunt demnitar european, m-au votat ojumătate de milion de oameni, să nu mă confunde ăştia, că eu nu tai chitanţe şisă mă duc repede cu mărgica în plisc, la cine? La Macovei şi Georgescu. Cinesunt ăştia domne? Lolek şi Bolek, Tom şi Jerry ăştia domnule", a conchisel.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639246-07-16Parerea ta...

CIODRA
21 Dec 2014

Un dement, acest Vadim!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray