2020-05-29 11:34

Valentin Dorobanțu, zis și „Smart”, vrea să tragă din nou CFR Călători pe linie moartă

 |  08:24
Valentin Dorobanțu, zis și „Smart”, vrea să tragă din nou CFR Călători pe linie moartă

Controversatul fost director al CFR Călători din era Ovidiu Silaghi - Relu Fenechiu, Valentin „Smart” Dorobanțu, demis în 2014 pentru management dezastruos de către fostul ministru al Transporturilor Ramona Mănescu, a revenit suprinzător, anul acesta, la conducerea operatorului național feroviar de călători. Cum a fost posibilă o asemenea manevră? Foarte simplu.

Potrivit informațiilor noastre, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a bătut cu pumnul în masă la Guvern, și chiar şi pe la PSD, pentru ca Valentin Dorobanțu să fie reînscăunat la CFR Călători. Și, astfel, „Smart” Dorobanțu a fost impus, din nou, la conducerea companei CFR Călători, deși se „remarcase” în anii trecuți printr-o mulțime de inginerii și „performanțe” cu iz penal.

 

Aranjamente și jocuri de culise

 

Nici nu a revenit bine la conducerea CFR Călători, că deja a început să „țeasă” câteva aranjamente pentru operatorii privați de transport feroviar de călători, în detrimentul companiei de stat. Totodată, „Smart” Dorobanțu a început să-i tragă pe linie moartă pe cei care nu fac jocurile lui și ale grupului său de interese. În același timp, a avut grijă să le transmită celor din conducerea companiei de stat, dar și unor oficiali din Ministerul Transporturilor, că el este Dumnezeul de la CFR Călători, și asta nu doar pentru că are spatele foarte tare, asigurat de Codrin Ştefănescu și de alții. 

 

„Smart” Dorobanțu, scanat de Poliţie și DNA

 

Trebuie precizat că Valentin Dorobanţu a fost botezat de ceferişti „Smart", pentru şmecheriile pe care le-a regizat în zona transportului feroviar de călători, fapt pentru care a intrat în vizorul procurorilor DNA şi al Poliţiei Române, mai ales pentru „performanţa" de a trage pe linie moartă compania de stat. Pe 14 februarie 2014, fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, şi-a însuşit constatările şi măsurile menţionate în Raportul întocmit de echipa de control a MT, privind ilegalităţile regizate de Valentin Dorobanțu la CFR Călători SA, şi a sesizat Direcția Naţională Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

MITICUTA
23 Mai 2019

BANII PT PUNEREA LUI DOROBANTU AU AJUNS UNDE TREBUIE SAU...... ???? Poate ne spune Dorobantu,citi bani sint alocati pt investitii...pt GFR,vagoane si celebra rama DIESEL,ca de rame electrice probabil nu au nevoie...ca de aici ia si Cap de Cauciuc zis si CAP DE...,plicul cu raportul de activitate SIGILAT!!! Cind apare organigrama care prevede dir gen adj...functie pt care deja s-au luat banii??? S-au se poate ca una dintre functii sa fie ocupata deee Moni Mihaileanu,ca doar cu d-na se desfasoara asa zisele controle,in special de vinerea!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine