2020-07-14 13:42

Vela și Despescu vor să desființeze Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității

 |  21:34
Vela și Despescu vor să desființeze Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității

Tandemnul de mare „succes” din fruntea Ministerului Afacerilor Interne, format din ministrul Marcel Vela și secretarul de stat Bogdan Despescu, pregătește pentru începutul lunii septembrie o reorganizare radicală a instituției.

Numai că, potrivit informațiilor noastre, reorganizarea înseamnă desființarea unor structuri vitale în funcționarea ministerului, dar mai ales în ceea ce privește cooperarea și colaborarea internațională. După ce au anunțat, pe căi neoficiale, desființarea Agenției Naționale Antidrog (ANA) și a Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), acum tandemul Vela-Despescu a pregătit desființarea Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității (ICPC), înființat la 1 iunie 1998, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, având totodată şi structuri corespondente în teritoriu, la nivelul inspectoratelor judeţene de poliţie.

De ce? Așa vor cei doi vătafi ai Internelor! Mai trebuie precizat că ICPC coordonează, monitorizează, şi controlează întreaga activitate de prevenire a criminalităţii desfăşurată de Poliţia Română, la nivel central şi territorial. În plus, începând cu anul 2007, România, ca membru cu drepturi depline al European Crime Prevention Network (EUCPN), este reprezentată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.

Reţeaua europeană de prevenire a criminalităţii a fost înfiinţată în anul 2001 prin decizia Consiliului European pentru promovarea activităţii de prevenire a criminalităţii în statele membre UE şi informarea asupra bunelor practici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

CIUMA ROSIE
30 Iun 2020

aucopiat institutiile europene doar cu numele ADTFLCPSCBE....Agentia De Taiat Frunze La Caini Pisici Sobolani Ciordeala Banilor Europeni
NELU STIUCA
02 Iul 2020

Agenția Naționala Antidrog (ANA) A FOST INFIINTAT politic PENTRU AI DA O FUNCTIE DE SEF militianului -securist Pavel ABRAHAM TICALOSU care a DEZVOLTAT RETEAUA DE TRAFICANTI DE DROGURI in loc sa ajute VICTIMILE CONSUMULUI DE DROGURI CA ONG. Agenţia Naţionala Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), A FOST INFIINTATA PENTRU CA POLITRUCII NENOROCITI AI NATIEI SA AIBA CALE DE COOPERARE legala CU TRAFICANTII DE FIINTE UMANE (a se vedea la ce nivel s-a ajuns azi in Romania incepand cu CARACALULU).
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz