2019-10-22 09:59

VIDEO. Şobolanii umblă nestingheriţi pe holurile Centrului de Arest Preventiv al Poliţiei Dolj

 |  11:59
VIDEO. Şobolanii umblă nestingheriţi pe holurile Centrului de Arest Preventiv al Poliţiei Dolj

Reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor Europeni ”Europol” au postat imagini VIDEO cu şobolani care umblă în voie pe holurile Centrului de Arest Preventiv al Poliţiei Judeţene Dolj. EUROPOL susţine că rozătoarele pun în pericol sănătatea colegilor lor deoarece ”răspândesc boli care pot fi letale”.

“Lipsa de interes a inspectorilor șefi pentru condițiile în care polițiștii își desfășoară activitatea este omniprezentă și ne determină să ne punem tot mai des întrebarea, care mai este rolul unui inspector șef? Oare nu ar trebui să fie acel manager care să lupte pentru a asigura condiții minimale de muncă pentru proprii angajați? Oare nu trebuie să fie acel manager care ia primul atitudine și nu își mai lasă oamenii să fie expuși unor riscuri de natură să le prejudicieze sănătatea?

Aveți aici VIDEO în care se poate observa cum mișună șobolanii în voie pe holurile CRAP din IPJ Dolj. Iar dacă cei reținuți, arestați sau condamnați obțin daune de milioane de euro pentru condițiile în care au fost deținuți, oare polițiștii cui ar trebui să ceară daune pentru condițiile mizere în care își desfășoară activitatea?! Organizația noastră a sesizat conducerea MAI, pentru că avem impresia că, cei care generează siguranța, adică polițiștii, sunt lăsați din nou pe ultimul loc, și la condiții de muncă, și salarizare dar și în privința altor drepturi.

Iată câteva din pericolele la care se expun colegii noștri de la IPJ Dolj ca urmare a conviețuirii cu rozătoarele: febra hemoragică cu sindrom renal  (se poate contacta prin simpla respirație a prafului infestat cu urina de șobolani sau șoareci sau prin contactul direct cu urina acestora), Leptospirosis (se poate contacta prin consumul de alimente sau apă ce au fost atinse de urina șoarecilor sau șobolanilor, dar și prin simplul contact dintre piele sau mucoasa si praf sau apa contaminate cu urina), Lymphocytic Chorio-meningitis (LCM) (se poate contacta prin simpla respirație a prafului contaminat cu urina sau prin contactul cu rozatoarele, urina sau fecalele acestora), Tularemi( se poate contacta prin manipularea rozătoarelor moarte, prin consumul alimentelor sau apei infestate, prin simpla respirație a prafului infestat),Salmonela (se poate contacta prin consumul de alimente sau de apa contaminate cu fecalele sobolanilor sau șoarecilor)”, se arată în comunicatul Sindicatului EUROPOL.

IPJ Dolj: Ultima deratizare, în august 2016

Reprezentanţii IPJ Dolj susţin că ultima deratizare a fost făcută în august anul trecut, precizând că acestea se desfăşoară la solicitarea poliţiştilor. "Ultima deratizare a fost efectuată în luna august 2016, neexistând un regulament pentru acest lucru. “Deratizările se fac la sesizarea agenţilor care îşi desfăşoară activitatea aici şi nu a fost depus niciun document în acest sens. Conducerea IPJ Dolj a alocat 160.000 lei pentru modernizarea, în cursul anului trecut, a Centrului de Arest Preventiv. Vom analiza şi imaginile prezentate, existând posibilitatea ca acestea să fie surprinse înainte de modernizare", a declarat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray