2019-10-23 21:11

Vîntu, cercetat pentru ameninţări. Se ascute războiul dintre managerul Realitatea Media şi acţionarul SOV

 |  19:25
Vîntu, cercetat pentru ameninţări. Se ascute războiul dintre managerul Realitatea Media şi acţionarul SOV

Omulde afaceri Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media, a înaintat ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o plângere în care îl acuză pe SorinOvidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. Nici unul dintre cei doi nu a putut ficontactat pentru a oferi detalii legate de acest scandal.

MembriiConsiliului de Administraţie al Asesoft susţineau, duminică, faptul că, în urma"ameninţărilor" care le-au fost adresate, vor depune plângeri penaleîmpotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi, cerându-i totodatăpatronului Realitatea TV să înceteze presiunile. „În cadrul unor discuţiiextrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a TrustuluiRealitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au insistat săschimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţionalcare să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială. A fostrealmente surprinzător pentru noi să constatăm că, în absenţa unor rezultate în cadruldiscuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au decis să utilizezemetode profund imorale şi total în afara legii, precum şantajul şi ameninţarea",se arăta în comunicatul Asesoft Internaţional SA.

Potrivitcomunicatului, membrii CA al Asesoft au înţeles că au de-a face "cu ungrup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat înactivităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj,utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice etc.)".

Totodată,pentru a conserva investiţia realizată la Realitatea Media - în valoare depeste 10 milioane de euro - şi va solicita instituţiilor statului"protejarea vieţii şi integrităţii fizice a membrilor CA şi a familiiloracestora". "Reiterăm ceea ce am precizat şi cu prilejul discuţiilorcu domnul Sorin Ovidiu Vîntu, şi anume că orice litigiu privind contractul demanagement poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie în instanţă, însă în nici uncaz în stil mafiot, aşa cum doreşte domnia sa. Ca reacţie la ameninţările cene-au fost adresate, am decis să depunem plângeri penale împotriva domnuluiSorin Ovidiu Vîntu şi a asociaţilor săi", nota CA al Asesoft.

Astăzi,zi decisivă

ReacţiaAsesoft vine după ce, vineri, tot printr-un comunicat, , încercând să protejezeinvestiţia de peste 10 milioane de euro făcută în societatea care deţineRealitatea TV şi nu s-a implicat în politica editorială a televiziunii.

Pede altă parte, joi, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fostconvocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management decătre Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-ldetermina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită,denunţarea acestuia".

Potrivitunui comunicat al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net,întâlnirea CA al Realitatea Media a fost convocată de Sorin Freciu şi DragoşNedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie.

Încomunicatul Realitatea Media se mai spunea că analiza care se va facecontractului de management încheiat cu compania Asesoft se impune din mai multemotive. "Recent, directorul general al Realitatea Media a formulatplângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheiereacontractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi.O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi debusiness din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistratîntârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt carea condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple careconturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media", sespunea în comunicatul Realitatea Media.

„Orade Foc” - cuiul lui Pepelea

Totodată,potrivit comunicatului, în şedinţa din 5 aprilie a Consiliului de Administraţieal Realitatea Media va fi discutată şi "implicarea agresivă a Asesoft,prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe apostului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisiapostului".

"Deciziade a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a încălcattoate regulile industriei tv şi a produs televiziunii prejudicii care nu potfi, încă, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeaşi implicare agresivă a alteratprofund întreg conţinutul programelor Realitatea TV", se mai spunea încomunicat.

Totodată,potrivit comunicatului, în ultimele luni, s-a înregistrat "o abatere gravăde la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizareaexcesivă".

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, adeclarat, joi, pentru Mediafax, că , precizând că situaţia este dificilă, dar speră că se varezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie.

Site-uri de media au anunţat, duminica trecută, că pe managerul Sebastian Ghiţă, în scandal fiind implicaţimai mulţi bodyguarzi.

SebastianGhiţă, cel care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementulRealitatea Media în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci căintenţionează să facă o investiţie de 75 milioane de euro în următorii cinciani în grupul controlat de Sorin Ovidiu Vîntu.

SorinOvidiu Vîntu, patronul Trustului Realitatea, a declarat, pentru Mediafax, că ”, precizând că iaîn calcul convocarea Adunării Generale a Acţionarilor Realitatea Media pentrurezilierea contractului cu Asesoft.

Lasesizarea procurorului general. Magistratulcare a admis cererea de recuzare a judecătorului din dosarul lui Vîntu, defavorizare a infractorului, va fi cercetat de CSM

Judecătoareacare a admis cererea de recuzare formulată de Octavian Ţurcan în dosarul luiSorin Ovidiu Vîntu, de favorizare a infractorului, ar putea fi cercetată deInspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, la sesizareaprocurorului general al României.

Procurorulgeneral al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, LauraCodruţa Kovesi, a sesizat, ieri, în temeiul Legiinr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, privindstatutul judecătorilor şi procurorilor, Consiliul Superior al Magistraturii învederea efectuării de verificări cu privire la judecătorul Elena Burlan, subaspectul nerespectării normelor de procedură cu gravă neglijenţă.

„Cuocazia soluţionării cererii de recuzare a judecătorului învestit cusoluţionarea pe fond a dosarului numărul 49702/3/2010 al TribunaluluiBucureşti, Secţia a-II-a Penală, magistratul a reţinut un caz deincompatibilitate neprevăzut de dispoziţiile Codului de procedură penală. Astfel,a admis cererea de recuzare formulată de inculpatul Ţurcan Octavian faţă dejudecătorul fondului, extinzând cazurile de incompatibilitate expres prevăzutede Codul de procedură penală”, arată Codruţa Kovesi în sesizarea sa. Având învedere aceste aspecte, procurorul general consideră că se impune verificarea decătre Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii.

JudecătoareaElena Burlan, de la Tribunalul Bucureşti, a admis, în urmă cu două săptămâni,cererea de recuzare a judecătorului Camelia Bogdan, făcută de avocatul luiOctavian Ţurcan, astfel că dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt completde judecată. Motivul a fost că judecătorul s-ar fi antepronunţat pe fonduldosarului prin motivarea pe care a făcut-o cu privire la respingerea uneicereri a acestuia de a părăsi ţara pe o perioadă limitată de timp.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639243-05-04

Mai multe imagini:
Vîntu, cercetat pentru ameninţări. Se ascute războiul dintre managerul Realitatea Media şi acţionarul SOV
zoom
Vîntu, cercetat pentru ameninţări. Se ascute războiul dintre managerul Realitatea Media şi acţionarul SOV
zoom
Parerea ta...

VLAD
04 Apr 2011

Nu sunt un fan a lui Sorin Ovidiu Vantu insa trebuie sa declar ca ma indoiesc de sinceritatea si principialitatea lui Sebastian Ghita. M-am intrebat intotdeauna cum acest tanar milionar de 32 de ani a putut sa acumuleze intr-un timp record o avere colosala de peste 38 milioane de euro ? De la parintii sai nu a mostenit nimic deoarece in perioada comunista nimeni nu avea oficial averi iar dupa revolutie, cand musiu Sebastian avea numai 11 ani, nu putea sa intre la aceasta varsta in business. A trebuit sa treaca multi ani pentru a-si termina studiile si apoi sa se ocupe de afaceri. Pentru a intra insa in afaceri trebuie obligatoriu sa dispui de niste bani care sa-ti permita sa-ti deschizi un business si de aceea ma intreb de unde a putut sa obtina acest tanar si la o varsta foarte frageda bani care s-au transformat nu peste mult timp intr-o avere colosala ? Dupa cum se vehiculeaza in presa sau pe internet, acest tanar milionar face afaceri foarte profitabile cu guvernul care i-a dat posibilitatea in ultimul timp sa-si mareasca substantial averea. Trocul insa este unul clar. Guvernul ii da comenzi ferme iar musiu Ghita urmeaza sa faca jocul acestuia prin trecerea televiziunii Realitatea Media TV sub controlul camarilei portocalii. Trebuie insa sa remarc si vina lui Vantu ca a intrat in afaceri cu Ghita si ca acum este mai greu sa se debaraseze de el dupa ce a semnat un contract prin care o parte din actiunile Realitatii au trecut in poseia lui Ghita si mai ales de cand acesta a devenit managerul Realitatii Media. Dupa cum au evoluat evenimentele, musiu Ghita s-a pus imediat pe treaba, bine inteles in favoarea sustinatorilor sai (Boc si Basescu). In primul rand, a pus pe liber pe cei doi ziaristi Oana Stancu si Adrian Ursu care, dealungul timpului, au dat la iveala si au comentat masurile de austeritate pe care guvernul condus de adevaratul prim-mistru Basescu (Boc este numai o carpa cu care Basescu isi sterge pantofii) le-a luat impotriva romanilor in ultimii ani. Pentru a avea un rating mare de audienta pe postul de televiziune a inceput sa acorde cu generozitate sume de bani pentru diverse raspunsuri la unele intrebari de interes general ceea ce contravine normelor CNA. Pe de alta parte a schimbat modul de plata a angajatilor de la Realitatea TV in sensul ca platile se vor face prin intermediul companiei sale Asesoft unde el este majoritar si deci poate oricand sa angajeze si sa dea afara pe oricine din Realitatea. Nu mai vreau sa mai adaug si alte masuri contradictorii deoarece este clar ca, nu peste mult timp, vor asista pe postul Realitatea TV la ode dedicate celui mai iubit conducator al tarii, tovarasul Basescu.
MENATWORK
04 Apr 2011

Daca Dinel a luat 7 ani, lui Vintu ca recidivist, ii dau astria 15 ca popa. Si-i face, daca are zile.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray