2020-05-29 11:27

Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, în arest la domiciliu

 |  08:14
Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, în arest la domiciliu

Tribunalul Buzău a decis marţi plasarea în arest la domiciliu a fostei şefe a Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, care este cercetată într-un dosar de corupţie. Decizia Tribunalului nu este însă definitivă.

Magistraţii au admis astfel cererea formulată de Viorica Oniga şi au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv al inculpatei cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Printre obligaţiile pe care aceasta le are se numără aceea de a nu comunica cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi nici cu martorii.

Viorica Oniga şi alte 12 persoane au fost trimise în judecată în luna septembrie a anului trecut în acest dosar privind eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap de către Comisia de evaluare Prahova, dosarul fiind înaintat spre judecare Tribunalului Prahova.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au dispus în luna decembrie, la cererea Vioricăi Oniga care a invocat mediatizarea excesivă a cazului, strămutarea judecării cauzei aflată pe rolul Tribunalului Prahova la Tribunalul Buzău.

În acest dosar, Viorica Oniga este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj patrimonial pentru altul, în formă calificată, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, toate în formă continuată.

În rechizitoriu, procurorii au precizat că, în perioada 2006-2012, în schimbul unor sume de bani şi în baza unor acte medicale falsificate, mai multe persoane au obţinut fără drept încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor care atestă acest fapt de către membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că urmare a folosirii acestor certificate, persoanele beneficiare au încasat în mod injust, de la bugetul public, suma de peste trei milioane de lei, cu titlu de indemnizaţii de handicap, bugete complementare, indemnizaţii de însoţitor şi alte facilităţi prevăzute de lege pentru această categorie de persoane.

Viorica Oniga a mai fost trimisă în judecată în luna mai a acestui an într-un al doilea dosar de corupţie, alături de alte 11 persoane, acesta fiind acuzată de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, toate în formă continuată.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova, care, potrivit portalului instanţelor, nu a stabilit, până în acest moment, un termen de judecată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-23Parerea ta...

ANDRA
23 Iul 2014

PRIMII VINOVATI,SUNT CEI CARE AU FALSIFICAT ACTELE MEDICALE!
ASTIA,
25 Iul 2014

sunt NEAM cu Duicu'- si la narav, si la infatisare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine