2020-03-28 18:06

Primarii de sectoare și afacerea PUZ-urilor. Virgil Profeanu, tenorul care controlează urbanismul Bucureștiului

 |  08:24
Primarii de sectoare și afacerea PUZ-urilor. Virgil Profeanu, tenorul care controlează urbanismul Bucureștiului

Știți cine a făcut PUZ-ul de pe Calea Victoriei de care vorbeam ieri? VEGO Concept Engineering srl. Nu vă sună cunoscută firma VEGO? O să vă sune în curând. Știți cine a făcut PUZ-ul sectorului 1? VEGO Concept Engineering srl. Știți cine a făcut PUZ-ul sectorului 4? VEGO Concept Engineering srl. Știți cine a făcut PUZ-ul sectorului 6? VEGO Concept Engineering srl, scrie reprezentantul USR, Shere Marinescu, pe pagina sa de facebook.

Toate PUZ-urile astea imense au fost contractate cu primăriile de sector prin... încredințare directă. Deci nu că nu facem concursuri de urbanism dar nu facem nici licitații publice. Le dăm direct pe sume de nimic unor cunoscuți, acuza reprezentantul USR.PUZ-urile sectoarelor se află în dezbatere publică.

"Știți cât plătește primăria pe un PUZ de-ăsta de sector? Cam 130.000 de lei, adică sub 30.000 de euro. Cât să intre sub limita minimă de la care e nevoie de licitație publică. PUG-ul București (altă poveste) costă în jur de 4 milioane de euro (LE: 8,5 milioane de euro !!!). Dacă ar fi să înmulțim suprafața sectorului 6, să zicem, cu prețul minim pentru un plan de urbanism de 0,1 euro/mp ar ieși tot vreo 4 milioane de euro. Ca idee, dacă împarți suprafața sectorului 6 (41.600.000mp) la prețul plătit de primărie (30.000 de euro) îți iese 0,0007 euro/mp. Să zicem că nu e chiar un PUZ pe bune, e unul coordonator, mai simplu un pic, mai facem și reduceri de scară, mai tăiem și altele că ne știm, băi dar tot ajungi undeva pe la vreun milion, două. Hai niște sute de mii. De euro.  Știți cât a costat Primăria sectorului 1 PUZ-ul sectorului? Nimic! Un PUZ e legea în domeniul investițiilor în construcții într-un oraș. Cele mai mari interese economice sunt aici. Toți investitorii ar face orice să aibă influență asupra celor care întocmesc PUZ-urile. Și noi le dăm unor prieteni pe nimic că se descurcă ei economic după aia. Sigur că se descurcă. Ai un teren și nu îți convin limitele urbanistice? Știu eu pe cineva", mai comenteaza Shere Marinescu pe pagina sa. 

o căutare pe SICAP după Vego Concept Engineering arata ca, în ultimii doi ani, numai achiziții directe au fost contractate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30

Mai multe imagini:
Primarii de sectoare și afacerea PUZ-urilor. Virgil Profeanu, tenorul care controlează urbanismul Bucureștiului
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine