2020-08-09 21:15

Zeci de PACIENŢI cronici şi fără discernământ ar fi fost folosiţi COBAI pentru testare unor MEDICAMENTE

 |  14:25
Zeci de PACIENŢI cronici şi fără discernământ ar fi fost folosiţi COBAI pentru testare unor MEDICAMENTE

Se întâmplă în România. Zeci de pacienţi cronici şi fără discernământ de pe Secţia de Psihiatrie a spitalului din Vulcan ar fi fost folosiţi într-un studiu de testare a unor medicamente.

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Nicuşor Bîgiu, a declarat pentru Mediafax, că a dispus o comisie de analiză după ce a primit informaţii despre acest caz cutremurător: „Am avut această informaţie şi am dispus o comisie de analiză, care însă s-a blocat. Conducătorul studiului clinic a refuzat să dea lista pacienţilor incluşi în studiu şi consimţământul. Am avut informaţie că în anul 2005, la secţia Vulcan, a fost desfăşurat un studiu de testare a medicamentelor. Sunt 20, 30 de pacienţi. Conducătorul studiului este un medic din cadrul spitalului”.

Potrivit lui Bîgiu, studiul „nu este etic şi legal”: „Conform unui ghid european de bune practici, nu ai voie să faci studii pe categorii vulnerabile de pacienţi, iar aici avem pacienţi cronici şi fără discernământ”.

Acesta a mai adăugat că îşi va declina competenţa şi va sesiza la începutul săptămânii viitoare organele de cercetare penală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz