2020-06-01 09:12

Zeci de PRODUSE expirate din programul – Laptele şi cornul – găsite aruncate într-un cartier braşovean

 |  11:11
Zeci de PRODUSE expirate din programul – Laptele şi cornul – găsite aruncate într-un cartier braşovean

Zeci de produse expirate din programul „Laptele şi cornul“ au fost găsite aruncate pe un câmp din cartierul braşovean Noua, lângă Aqua Park. Deocamdată nu se ştie de unde provin produsele, însă Poliţia Locală Braşov, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Garda de Mediu şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor s-au autosesizat şi au deschis deja o anchetă.

În primă fază se credea că locul unde au fost găsite produsele, unele dintre ele expirate de anul trecut, este domeniu public, însă reprezentanţii Poliţiei Locale Braşov spun că terenul este unul privat. Reprezentanţii unităţilor de învăţământ din cartierul Noua, aflate în apropiere, neagă că ar fi aruncat produsele pe terenul respectiv.

„Noi am fost sesizaţi de cei de la Garda de Mediu şi am fostl a locul respectiv. Deocamdată nu se ştie cine a aruncat produsele în acea zonă. Noi i-am chemat pe cei de la salubritate şi au curăţat zona, iar aceştia ne-au spus că terenul nu este pe domeniul public. În orice caz, noi avem o hotărâre de Consiliu Local, HCL 149/2017, care prevede amenzi pentru persoanele fizice cuprinse între 500 şi 1000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 1000 şi 2000 de lei“, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Braşov, Anca Lăutaru.

Directorul executiv al DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache, a precizat, la rândul său, că a fost vorba de „un act de iresponsabilitate“, însă este foarte greu de stabilit cine a aruncat produsele.

„Ceea ce am putut stabili noi este că produsele erau expirate, iar în acest context nu se mai fac analize de laborator. Responsabilitatea pentru găsirea celui care a aruncat produsele revine Poliţiei Locale, IŞJ, anchetatorilor, dar vă spun că din lotul respectiv au fost livrate produse către şcoli şi grădiniţe din tot judeţul“, a spus dr. Enache.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine