2020-07-07 16:53

Zi decisivă pentru Corneliu Dobriţoiu. ICCJ dă luni sentinţa în dosarul în care este judecat

 |  07:20
Zi decisivă pentru Corneliu Dobriţoiu. ICCJ dă luni sentinţa în dosarul în care este judecat

Zi decisivă pentru Corneliu Dobriţoiu. ICCJ dă, luni, sentința în dosarul în care fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată în legătură cu achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat.

În septembrie 2013, Corneliu Dobriţoiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave.

De asemenea, în același dosar au fost trimiși în judecată pentru fapte similare: general de brigadă în rezervă Traian Pigui, șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN la data faptelor, general maior în rezervă Floarea Șerban, șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din MApN la data faptelor, general maior în rezervă Francisc Radici, general maior în rezervă Constantin Năstase, general locotenent în rezervă Sergiu Medar, locotenent în rezervă Gheorghe Rotaru, comandor în rezervă Gheorghe Gonciaruc, colonel în rezervă Ionel Vizitiu, plutonier adjunct în rezervă Mihaela Matei, toți cadre militare MApN la data faptelor, și general de brigadă în rezervă Corneliu Duță, comandant al Garnizoanei București la data faptelor.

Potrivit procurorilor, în perioada 1999 - 2005, Traian Pigui, în calitate de șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din Ministerul Apărării Naționale, s-a implicat în atribuirea în condiții nelegale a unor locuințe de serviciu (dintre care unele preluate de la RA-APPS), pentru a fi cumpărate la preț subvenționat, în baza Legii 562/2004, de beneficiari — cadre militare cu funcții de conducere din MApN.

"Concret, inculpatul Traian Pigui a întocmit, în mod nelegal, adrese de repartiție a unor locuințe de serviciu și a acordat avize de repartizare ce nu erau în concordanță cu legea, dar prin documentele astfel întocmite i-a indus în eroare pe membrii comisiilor de auditare formate în vederea vânzării în regim subvenționat a acestor locuințe. Prin urmare, membrii comisiilor respective au întocmit, în fals, mai multe documente oficiale, în baza cărora s-au vândut locuințele în regim subvenționat inculpaților Șerban Floarea, Radici Francisc, Năstase Constantin, Medar Sergiu Tudor, Rotaru Gheorghe", susține DNA.

Vânzarea în regim subvenționat a acestor locuințe a fost de natură să aducă Ministerului Apărării Naționale un prejudiciu cumulat de peste 962.000 lei, Traian Pigui înlesnind obținerea de foloase materiale injuste pentru titularii contractelor de cumpărare în regim subvenționat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-23Parerea ta...

ZAMFIR
23 Mar 2015

Daca este adevarat ce au facut, sa le ia gradele militare si pensia.Sa fie exemplu pentru toti.
CE SA LE IA?!
24 Mar 2015

Prafu' dupa toba! Nu le ia nimic! Asta a si fost 'judecat' CU SUSPENDARE la fel ca toti ceilalti generali in rezerva, bagati in asemenea combinatii! Adica smecheru'are trecut murdar reflectat in cazier, inclusiv in constiinta publica care este obligata sa-l vada curat fiindca a fost judecat nu cu executare cum ar fi trebuit si ar fi fost normal ci, doar cu suspendare...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz