2020-07-10 09:31

ZIARE.COM: CNSAS îl consideră pe Mugur Isărescu colaborator al Securității

 |  23:00
ZIARE.COM: CNSAS îl consideră pe Mugur Isărescu colaborator al Securității

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, ar fi fost colaborator al Securității. La această concluzie ar fi ajuns Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS). Potrivit ziare.com, Colegiul CNSAS a aprobat săptămâna trecută o „Notă de constatare” în acest sens și a sesizat Curtea de Apel București, instanța care trebuie să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare și a dispus introducerea la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București a acțiunii în constatare pentru stabilirea calității de colaborator al Securității, pentru următoarea categorie de persoane: - art. 3 lit. q (guvernatorul Băncii Naționale a României, președinte, vicepreședinte de banca și membrii consiliului de administrație din sectorul bancar) - 1 persoană”, se arată în comunicatul dat de instituție după ședința de marțea trecută a Colegiului.

Mai multe surse din instituție au confirmat pentru Ziare.com că acest punct trei al comunicatului de presă se referă la guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Ziare.com precizează că a încercat să obțină un punct de vedere de la Mugur Isărescu, dar deocamdată acesta nu a transmis niciun mesaj.

O investigație publicată de România Liberă în urmă cu trei ani susținea că actualul guvernator BNR ar fi spionat diplomați străini, în special americani și britanici, sub conducerea ofițerilor Unității Militare 0195. Potrivit articolului, numele de cod al lui Mugur Isărescu ar fi fost „Manole”. El s-ar fi aflat în evidențele UM 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informații Externe.

Isărescu a fost acuzat în numeroase rânduri de colaborări cu Securitatea, însă nu fuseseră prezentate dovezi oficiale în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-15Parerea ta...

ROMA
16 Iun 2020

orbane ieși în fața țării și spune de ce l-ai susțin pe Isărescu împreună cu PSD la conducerea BNR.asta după ce a distrus leul și a furat împreună cu băsescu petrov alt turnător al securității 20 mld de euro în complicitate cu fmi.puneti în funcții vitale statului român numai jeguri umane.sa vedeți ce este și la ccr .dorneanul ,marian enache,stan și toată haita de la ccr.dar astia sunt retardați și slugile infractorilor și criminalilor.pot fi arestați foarte ușor împreună cu toader ,iordache,nicolicea,serban nicolae pentru complicitate la crima,favorizarea infractorilor,organizare de grup criminal. asta trebuie să daca un guvern normal într-o țară europeană a anului 2020. sri și handicapatul helvig să răspundă cum ajung acești monștrii în funcții de conducere a statului român?generali peste generali,haine gratis,mâncare gratis,concedii gratis,salarii uriașe ,pensii speciale .pentru ce?pentru distrugerea țării cu bună știință.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz