2020-08-04 20:42

A patra rundă de negocieri FMI – Guvern. Reprezentanţi ai Ambasadei SUA, la Palatul Victoria

 |  10:40
A patra rundă de negocieri FMI – Guvern. Reprezentanţi ai Ambasadei SUA, la Palatul Victoria

Reprezentanții Guvernului, FMI și ai Comisiei Europene s-au întâlnit marţi dimineaţa, la Palatul Victoria, pentru a patra rundă de negocieri. De asemenea, la Guvern au ajuns şi reprezentanți ai Ambasadei SUA.

Urmează să aibă loc discuții pe bugetul din 2015, dar și pe deficitul bugetar.

Printre miniștrii care se află la negocieri alături de premierul Victor Ponta se află ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu și ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov.

Negocierile au durat luni până seara târziu şi au avut loc la sediul Ministerului Finanțelor.

FMI şi Comisia Europeană au cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea română a considerat-o inacceptabilă. Mai mult, autorităţile române au luat în calcul întreruperea discuţiilor dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.

Solicitarea unui deficit bugetar de sub 1% a fost avansată joi seara, cu argumentul că nu mai trebuie să existe o diferenţă între deficitul pe ESA (unde deficitul nu este calculat pe baza plăţilor efective realizate într-un an, ci pe baza angajamentelor de plată şi a termenelor legale pentru achitarea obligaţiilor) şi cel pe cash (care cuprinde cheltuielile efectuate), aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, a confirmat, diferenţa de viziune dintre FMI şi CE, pe de-o parte, şi Guvernul român pe altă parte.

Surse din Guvern, citate de b1.ro, au precizat că FMI şi CE ar fi renunţat luni la cererea de reducere a deficitului la 0,9% şi că negocierile s-ar purta la acest moment pentru un deficit chiar mai mare de 1,4%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz