2020-02-19 18:46

A cincea evaluare a Acordului cu Fondul Monetar Internaţional, la final. Discuţiile dintre FMI şi Guvern nu iau în calcul noi tăieri de salarii pentru 2010 şi 2011

 |  17:21
A cincea evaluare a Acordului cu Fondul Monetar Internaţional, la final. Discuţiile dintre FMI şi Guvern nu iau în calcul noi tăieri de salarii pentru 2010 şi 2011

Discuţiiledintre Guvern şi FMI nu vor conduce la măsuri suplimentare pentru 2010 şi 2011,astfel că nu se are în vedere o nouă tăiere de salarii, rezultatul fiindaplicarea celor existente pentru încadrarea în ţintele de deficit bugetar, adeclarat reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.

"Discuţiilecare au avut loc între autorităţile române şi reprezentanţii FMI nu au condusla noi măsuri care să fie implementate în 2010 şi 2011, astfel încât să fieavute în vedere noi tăieri de salarii, şi aşa mai departe", a spusTănăsescu. El a arătat că rezultatul discuţiilor de până acum cu reprezentanţiiFMI a fost consolidarea măsurilor care au fost deja stabilite, astfel încâtimplementarea lor să conducă la un deficit bugetar în limita de 6,8% din PIBpentru acest an şi de 4,4% din PIB pentru anul viitor. "În momentul defaţă, trebuie să ne încadrăm într-o limită de cheltuieli cu personalul, pe caream stabilit-o în acordul cu FMI. Este, în principal, ceea ce trebuie să facempentru consolidarea fiscală", a adăugat Tănăsescu. România s-a angajat înacordul cu FMI să limiteze personalul din sectorul public la 1,29 milioane desalariaţi, ceea ce reprezintă disponibilizarea a 70.000 de salariaţi până laînceputul anului viitor. Mihai Tănăsescu a mai spus că, pe termen mediu şi lung,respectiv până la la finalizarea acordului în vara anului 2011, autorităţilevor rezolva şi problema datoriilor statului către mediul privat.

"Vafi o creştere economică bună, după doi ani de recesiune"

"Evoluţiileeconomiei pot să confirme că pentru acest an va fi un desen al economiei undevaîn jurul cifrelor anunţate de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu (scădereeconomică de 1,7-1,9% - n.r.). Anul viitor putem avea o creştere economicăpozitivă. Acest lucru este foarte clar. Urmează să finalizăm dimensiuneaei", a afirmat Tănăsescu, citat de Mediafax. El a spus că avansuleconomiei de anul viitor va fi alimentat de două mari componente, respectivexporturile şi consumul agregat. Estimările oficiale, atât pentru evoluţiaeconomiei din acest an, cât şi pentru anul viitor urmează să fie făcute publicede către Fondul Monetar Internaţional în zilele următoare,la finalul misiunii de evaluare a acordului încheiat cu autorităţile române înprimăvara anului trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine