2020-08-07 22:18

Acord al statelor UE asupra supervizării unice a băncilor

 |  09:39
Acord al statelor UE asupra supervizării unice a băncilor

Cele 27 de state ale Uniunii Europene au ajuns în noaptea de miercuri spre joi la un acord unanim asupra supervizării unice a băncilor din zona euro, au anunţat mai mulţi responsabili europeni pe contul lor de Twitter, informează AFP.

"Acord istoric de supervizare!", a anunţat printr-un tweet comisarul european pentru servicii financiare, Michel Barnier, după 14 ore de discuţii, în timp ce purtătorul de cuvânt al preşedinţiei cipriote a UE a declarat că discuţiile cu Parlamentul European ar putea acum începe.

Instituirea unei supervizări comune a băncilor din zona euro, încredinţată Băncii Centrale Europene /BCE/, este prima etapă a uniunii bancare dorite de liderii europeni pentru a încerca să împiedice noi crize.

Cei 27 au găsit un compromis asupra punctelor ce blocau acordul de câteva luni: sfera de aplicare a supervizării directe de către BCE, articulaţia dintre Autoritatea bancară europeană pentru întreaga UE şi BCE ce nu îi vizează decât pe cei 17 membri ai zonei euro, iar în cele din urmă modul de a separa cele două funcţii ale BCE, politica monetară în zona euro şi supervizarea, care îi vor afecta pe non-membri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639585-11-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz