2020-08-10 12:16

Administratorul judiciar al Hidroelectrica va depune 455 de cereri de creanţe

 |  14:13
Administratorul judiciar al Hidroelectrica va depune 455 de cereri de creanţe

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, EuroInsol, va depune luni 455 de cereri de creanţe din cele 836 existente la Tribunalul Bucureşti, în condiţiile în care restul creditorilor nu au venit la masa credală, a declarat, vineri, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza, la Hidrocentrala Rusăneşti, transmite Agerpres.

”Luni, la ora 10.00, vom depune la grefa Tribunalului Bucureşti 455 din cele 836 de creanţe pe care trebuie să le plătească Hidroelectrica. Restul s-au pierdut pe drum adică nu au venit la masa credală şi rămân astfel străini de procedură”, a afirmat administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

De asemenea, acesta a precizat că tot luni la ora 12.00 va fi organizată o conferinţă de presă în care se va prezenta situaţia fiecărui creditor.

Adunarea creditorilor Hidroelectrica este programată pentru 14 septembrie 2012.

Potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insol, contractele bilaterale cu aşa-zişii “băieţi deştepţi”, dar şi managementul deficitar, contractul colectiv de muncă şi investiţiile neperformante au fost printre cei nouă factori principali care au condus la intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica. Alţi factori menţionaţi în raport sunt seceta prelungită, vânzările de energie pe piaţa reglementată, costurile cu apa uzinată, achiziţiile de energie de la terţi şi filialele Hidroserv.

Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie.

Administratorul judiciar a susţinut, luna trecută, că Hidroelectrica a înregistrat în 2011 o pierdere de 109 milioane lei (143 milioane lei dacă se ia în calcul şi cheltuiala cu impozitul pe profit) şi nu un profit de şase milioane lei, aşa cum s-a raportat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639576-03-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz