2019-12-09 19:49

Adrian Vasilescu: Adoptarea monedei euro se va întâmpla la orizontul anilor 2019-2020

 |  10:57
Adrian Vasilescu: Adoptarea monedei euro se va întâmpla la orizontul anilor 2019-2020

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, că adoptarea monedei euro se va întâmpla la orizontul anilor 2019-2020, iar România trebuie să forțeze apropierea adoptării euro.

“Trecerea la euro va însemna o apropiere constantă de media zonei. Și această apropiere de medie trebuie s-o forțăm. Aici, la BNR, este tot mai vie o expresie pe care o folosește și guvernatorul, și anume că lucrurile (adoptarea euro n.r.) se vor întâmpla la orizontul anilor 2019 - 2020. Există o înțelegere politică pentru anul 2019. Intrarea în zona euro nu este însă apanajul Băncii Naționale și nici responsabilitatea ei unică. În ceea ce privește Banca Națională, aici avem de câțiva ani un comitet euro în care intră directori, consilieri, experți ai Băncii Naționale. De la un timp participă miniștri, directori din Ministerul Finanțelor, președintele Comisiei de Prognoză. Dar nucleul nu trebuie să fie la BNR. Dar aici la BNR, se plămădește, cu acest comitet euro, o dezbatere aplicată privind modalitățile de a trece în zona euro”, a afirmat Adrian Vasilescu, pentru Agerpres.

Consilierul lui Mugur Isărescu a mai spus că educația este esențială pentru o dezvoltare sănătoasă a economiei românești.

"Este foarte greu, pentru că plecăm la drum cu o populație în bună măsură descurajată. Revin la educație. Educația este esențială! Aici, în Banca Națională a României, există nu doar un interes, ci și un efort enorm pentru a da impulsul educațional. Sunt câteva inițiative de care Banca Națională se ține cu dinții, legate de ceea ce am numit 'educarea educatorilor'. Avem de câțiva ani un sistem numit 'Academica - BNR', în cadrul căruia, de două ori pe an, au loc întâlniri cu profesorii de economie, cu rectorii universităților, sunt prezentate comunicări. (...) Este nevoie ca instituțiile fundamentale ale statului să capteze tineri cu competențe, cu studii înalte, cu expertize înalte, cu experiențe bune.", a precizat Adrian Vasilescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-12Parerea ta...

GOAGA LILIANA
12 Ian 2015

Ma ingrozesc cu ce salarii si pensii vom intra. Noi nu avem salariile de mii de euro ale celor din B.N.R. Din punctul meu de vedere cei care ne conduc destinele se grabesc la fel cum au facut-o si cu intrarea in U.E.Cum ne vom descurca cu un salariu de 500 de euro, cand utilitatile se vor ridica la 300? Lucrurile nu trebuiesc grabite.
GAGA GANDESTE
12 Ian 2015

precum ii este fata...de EXTRATERESTRU! In anii 2019-2020, U.E. va fi ISTORIE! Iar noi - ca prostii - vesnic prostiti de labele din Guvern (indiferent de culoare) n-am beneficiat de salarii, pensii la nivelul UE (in euro), nici Schengen n-am vacut, pt.ca suntem 'nevrednici'din pricina netrebnicilor de la putere!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray