2020-07-04 02:38

Aeroportul Otopeni, în topul aeroporturilor din Europa

 |  18:43
Aeroportul Otopeni, în topul aeroporturilor din  Europa

Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul trimestru al acestui an, la categoria aerogărilor cu 5-10 milioane pasageri. Aeroportul Otopeni a înregistrat în primul trimestru al anului 2015 un trafic aerian de 1.808.332 pasageri, în creștere cu 15,5% față de aceeași perioadă a anului precedent, și 21.532 mișcări de aeronave (aterizări și decolări), cu 12,6% mai multe, a anunţat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), care administrează cele două aeroporturi din Capitală. De asemenea, Airports Council International-Europe a clasat Aeroportul Henri Coandă și în topul aeroporturilor europene cu cea mai mare creștere a traficului aerian în luna martie, acesta situându-se pe locul al patrulea, în categoria 5-10 milioane de pasageri.

"Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano - Orio al Serio, Porto și Henri Coandă - București, urmate de aeroporturile Heraklion și Berlin Schonefeld", spun oficialii CNAB.

În primul trimestru din 2015, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Roma Fiumicino, Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk și Copenhaga.

La categoria 10-25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen și Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri în top se află Chania (Grecia), Zadar (Croația), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda), Santorini (Grecia).

Pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinații.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz