2020-07-05 17:11

Air Malta ar putea dispărea

 |  13:35
Air Malta ar putea dispărea

Alina Oprea

Compania aeriană a Maltei, Air Malta, ar putea deveni parte a unui transportator mai mare și în cele din urmă va înceta să existe, în cazul în care nu se dezvoltă, a declarat directorul comercial al Ryanair, David O’Brien, citat de publicația The Malta Independent. Opinia lui O’Brien asupra viitorului Air Malta a fost solicitată la o conferință de presă a companiei low cost, ce a avut loc pe Aeroportul Internațional din Malta, potrivit www.independent.com.mt.

Compania leagă insulele malteze de 35 de orașe importante din Europa și zona Mediteraneană.

“În mod evident, cheltuielile Air Malta nu pot depăși profiturile. Companiile aeriene mici, cum ar fi Air Malta, sunt din ce în ce mai mult parte a companiilor aeriene mai mari. Creșterea este cheia supraviețuirii. În cazul în care o companie aeriană nu crește, ar putea dispărea”, a spus O’Brien.

Acest lucru ar fi păcat, a adăugat el, pentru că Air Malta este un concurent bun.

Directorul comercial al Ryanair a afirmat că pentru ca o companie aeriană să crească ea trebuie să apeleze la o piață mai largă și mai profundă. Și pentru a face acest lucru, trebuie să le oferi clienților ceea ce ei își doresc.

O’Brien a spus că Ryanair nu are un plan de urgență pentru a înlocui Air Malta în cazul unui colaps al companiei aeriene malteze. El s-a referit totodată și la știrile recente potrivit cărora Air Malta nu va scădea tarifele, în ciuda prăbușirii costului cu combustibilul și a menționat că Ryanair nu a avut niciodată o taxă de combustibil.

Directorul Ryanair a spus că rezervările pentru Malta în 2015 sunt numeroase. Compania, care anul trecut a introdus un zbor spre East Midlands, crește frecvența zborurilor spre Bari, Bournemouth, Dublin, Gothenburg, Luton, Mardrid, Milano, Stockholm și Veneția. Unele dintre rutele de vară ar putea fi extinse în lunile de iarnă. Alte rute noi din și spre Malta nu sunt în plan pentru moment.

O’Brien a menționat că Ryanair a comandat circa 200 de aeronave noi Boeing 737 MAX, care sunt mai ieftine de întreținut și pot transporta mai mulți pasageri. Acest lucru va permite Ryanair să transporte mai multe persoane și în același timp să scadă și mai mult tarifele. Compania intenționează să crească numărul de clienți de la 90 de milioane la 160 de milioane până în 2024.

“Întrebarea este câți din acești pasageri vor veni în Malta”, a spus el.

Compania aeriană sărbătorește a 30-a aniversare.

Malta reprezintă aproximativ 1,5% din totalul pieței Ryanair. Compania aeriană a transportat aproxomativ 1,1 milioane de pasageri către și din Malta în 2014, reprezentând 28% din piața locală.

Ryanair a anunțat zbururi către Bari, Girona, Pisa și Trapani pentru 12,99 euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz