2019-08-19 05:37

AJUTOR pentru turiştii afectaţi de INSOLVENŢA agenţiei Terra Tourism

 |  15:05
AJUTOR pentru turiştii afectaţi de INSOLVENŢA agenţiei Terra Tourism

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) este la dispoziţia turiştilor care au achiziţionat pachete turistice prin intermediul Terra Tourism, agenţie care şi-a anunţat la sfârşitul acestei săptămâni intrarea în insolvenţă.

"Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a luat la cunoştinţă de pe pagina de internet a agenţiei de turism Terra Tourism, prin anunţul publicat vineri, 22 iunie 2018, că agenţia membră ANAT va declanşa procedura de insolvenţă. Ulterior, agenţia Terra Tourism a închis orice canal de comunicare. Deşi numărul turiştilor afectaţi de intrarea în insolvenţă a Terra Tourism este limitat, situaţia este regretabilă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiştii se pot adresa asiguratorului agenţiei (poliţa de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA), urmând a fi despăgubiţi în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliţei de asigurare. Reprezentanţii juridici ai ANAT sunt la dispoziţia turiştilor pentru a le oferi consultanţă în demersurile privind înscrierea la masa credală. În ultimii doi ani, ANAT a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de către turişti în cazul intrării în insolvenţă a agenţiei de turism, dar nu s-a ajuns la un consens", se menţionează în comunicatul ANAT. Important de ştiut, începând cu data de 1 iulie 2018, România trebuie să transpună în legislaţia naţională o nouă Directivă care va reglementa modul de aplicare a condiţiilor necesare pentru garantarea efectivă şi reală a pachetelor de servicii turistice. "Noua Directivă UE nr 2302/2015, care va fi transpusă şi în legislaţia românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT îşi exprimă determinarea pentru ca, împreună cu Ministerul Turismului, să asigure condiţiile necesare pentru garantarea efectivă şi reală a pachetelor de servicii turistice şi pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agenţiilor de turism din România", notează ANAT. Agenţia Terra Tourism şi-a anunţat, vineri seara, prin intermediul unui e-mail, partenerii şi clienţii că nu-şi mai poate onora obligaţiile faţă de aceştia şi le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-24

In legatura cu acest articol...

Agenţia Terra Tourism şi-a anunţat clienţii că NU-şi mai poate onora obligaţiile. Cum îi sfătuiește să-și RECUPEREZE BANII
Parerea ta...

FREACA MENTA
24 Iun 2018

50 000 dolari adica 40 000 euro . Daca au de recuperat 50 - 100 excursionisti sa dus fondul de garantare . Adica 2 autocare . Restul cetatenilor ce fac , de unde recupereaza ? Dar de controlat ia controlat cineva ???? Nu raspunde nimeni ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray