2020-06-01 16:46

Amendă RECORD de 230 de milioane de DOLARI pentru COMPANIA aeriană British Airways

 |  13:48
Amendă RECORD de 230 de milioane de DOLARI pentru COMPANIA aeriană British Airways

Cunoscuta companie aeriană British Airways a primit o amendă record în valoare de 230 de milioane de dolari după ce, în urma unui atac cibernetic, i-au fost furate datele a circa 500.000 de clienţi, informează site-ul BBC, citat de Mediafax. Compania aeriană s-a declarat "surprinsă şi dezamăgită" de amenda dată de Biroul Comisarului pentru Informaţii (ICO).

ICO a declarat că este cea mai mare sancţiune pe care a dat-o vreodată şi prima care a fost făcută publică în conformitate cu noi reguli europene privind datele personale. Utilizatorii site-ului British Airways ar fi fost direcţionaţi spre un site fraudulos. Prin acesta, datele a aproximativ 500.000 de clienţi au ajuns la atacatori.

"Datele personale ale oamenilor sunt personale. Atunci când o organizaţie nu le protejează de pierderi, pagube sau furt, este mai mult decât o neplăcere. De aceea, legea este clară - atunci când vi se încredinţează date cu caracter personal, trebuie să aveţi grijă de ele", a declarat comisarul Elizabeth Denham.

Incidentul a fost făcut public pe 6 septembrie 2018, iar BA a afirmat iniţial că au fost afectate aproximativ 380 000 de tranzacţii, însă datele furate nu au inclus detalii privind călătoria sau paşaportul. BA a afirmat că informaţiile au inclus nume, adrese de e-mail, informaţii despre cartea de credit, cum ar fi numerele cărţilor de credit, datele de expirare şi codul CVV de trei cifre găsit pe spatele cardurilor de credit, deşi BA a declarat că nu a stocat numere CVV.

Regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR) a intrat în vigoare anul trecut. Sancţiunea aplicată BA este prima care a fost făcută publică de la introducerea acestor norme. Până acum, cea mai mare penalizare a fost de 500 000 de lire sterline, şi a fost primită de Facebook pentru rolul său în scandalul Cambridge Analytica.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine