2020-01-28 16:11

Amenzi de 1,3 milioane de lei aplicate de ANAF în Dragonul Roșu

 |  17:34
Amenzi de 1,3 milioane de lei aplicate de ANAF în Dragonul Roșu

Inspectorii Direcției Antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au făcut noi controale la complexul comercial Dragonul Roșu, din nord-estul Capitalei, și au descoperit iar nereguli majore la comercianți, care au fost sancționați cu 130 de amenzi, în valoare de 1,26 milioane lei (280.000 euro).

La controale, care au avut loc joi, au participat peste 100 de inspectori ai Direcției Antifraudă, care au verificat 96 de firme din complexul Dragonul Roșu, scrie News.ro.

"Au fost aplicate 130 de amenzi în cuantum de 1,26 milioane de lei, deoarece inspectorii antifraudă au identificat venituri neînregistrate și comercializarea de mărfuri fără documente justificative", a precizat ANAF..

În plus, inspectorii ANAF au confiscat mărfuri în valoare de 20.600 de lei și sume în numerar de 71.553 de lei și 238 dolari americani de la comercianții prinși în neregulă.

Complexul Dragonul Roșu, controlat de omul de afaceri Nicolae Dumitru (Niro) prin firma Niro Investment SA, a făcut obiectul unor controale extinse în cadrul operațiunii "Cristal", care s-a derulat la nivel național în perioada 19 octombrie 2015 – 28 februarie 2016.

În paralel, prin operațiunea “Hermes”, Fiscul a început destructurarea lanțurilor tranzacționale frauduloase și eliminarea intermediarilor cu potențial fraudulos interpuși în lanțurile și circuitele de comerț angro, fapt care a determinat o creștere semnificativă a gradului de conformare fiscală a comercianților finali.

Operațiunea „Hermes”, declanșată în luna octombrie 2015, a valorificat informațiile colectate în scopul investigării și destructurării rețelelor evazioniste utilizate pentru disimularea operațiunilor de import și comercializarea frauduloasă a mărfurilor de proveniență extracomunitară, inclusiv în complexul comercial Dragonul Roșu.

După încheierea operațiunilor, ANAF a anunțat că va continua să monitorizeze activitatea angrourilor din țară și va face controale inopinate de cel puțin două ori pe lună, în special în Dragonul Roșu și în celelalte centre din regiunea București-Ilfov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-27Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
28 Mai 2016

Ia cazut galoanele cu 5 stele a lui Izmenaru . Praful de pe toba . Acum sau terezit ? Pe la Chilotareasa Facatoare cind mergeti mai cu seriozitate ? Dar la podul Colentina cu facturile fiscale , cind se termina ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine