2020-08-11 16:58

ANAF, codaşă la recuperarea TVA. Cât pierde anual România

 |  20:29
ANAF, codaşă la recuperarea TVA. Cât pierde anual România

Chiar dacă România a îmbunătăţit rata de colectare a TVA, rămâne singurul stat din UE în care deficitul de colectare a TVA trece de 40%, potrivit unui raport publicat vineri de Comisia Europeană.

"Acest studiu important evidenţiază din nou nevoia de a reforma sistemele de colectare a taxelor la nivelul UE. Cer insistent statelor membre să facă paşii necesari pentru a lupta împotriva evaziunii şi fraudării plăţii taxelor. Aceasta rămâne o chestiune de maximă importanţă şi se află pe prima poziţie a agendei acestei Comisii", a declarat comisarul pentru Afaceri Economice şi Financiare, Pierre Moscovici.

Motivele sunt fraude, evaziuni, mecanisme de evitare a plăţii taxelor, falimente, insolvenţe financiare şi calculele greşite, potrivit Mediafax.

În România, ANAF a anunţat că încasările din primele opt luni din taxa pe valoarea adăugată au fost de 38,29 miliarde lei, cu aproape 5 miliarde lei (15%) mai mari decât încasările din perioada similară a anului trecut. Încasările din TVA, în primele opt luni ale anului au fost mai mari faţă de perioada similară a anului 2014, pentru operaţiunile interne cu 8% (3,25 miliarde lei) şi mai mari cu 12,6% (572,61 milioane lei) la importul de bunuri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz