2020-06-01 17:17

ANAF începe să dea amenzi de la 1 mai. Controale peste tot în ţară

 |  10:24
ANAF începe să dea amenzi de la 1 mai. Controale peste tot în ţară

De la 1 mai, ANAF începe să dea amenzi. Sunt vizate persoanele care desfășoară activități în comerț și nu respectă regulile.

Comercianții care nu și-au comandat noi case de marcat cu jurnal electronic vor primi amenzi uriașe de la ANAF. Mai mult, activitatea acestora va fi suspendată.

„Dacă de la 1 mai 2019 inspectorii antifraudă vor constata încălcarea obligației de dotare cu noile case de marcat cu jurnal electronic, vor aplica amendă de la 8.000 la 10.000 de lei și vor suspenda activitatea economică în punctul de lucru al operatorului economic până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii, cu excepția situațiilor în care se constată că operatorul economic a comandat deja necesarul de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic și a solicitat instalarea acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Finanțelor Publice.

Companiile sunt obligate să-și schimbe vechile case de marcat cu unele noi.

„Acțiunea de control tematic, dispusă de MFP, este determinată de diferența foarte mare dintre numărul de 504.966 de aparate de marcat înregistrate în sistemul informativ al Fiscului și puse pe piață și numărul de 344.020 de aparate de marcat puse în funcțiune la contribuabili. De asemenea, în luna martie, comparativ cu luna februarie, a fost înregistrată scăderea cu circa 39% a numărului aparatelor de marcat instalate la contribuabili și cu circa 20% a numărului aparatelor de marcat înregistrate de distribuitorii autorizați în sistemul Fiscului”, este explicat în comunicat.

Inspectorii ANAF nu sunt deloc înțelegători având în vedere că pe piață există stocuri de aparate noi și n-au mai fost semnalate probleme la instalări.

Fiscul poate aplica amnezi cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei. În mod normal, companiile mari și mijlocii ar fi trebuit să-și înlocuiască casele de marcat până la 1 iunie 2018, iar cele mici până la 1 august anul trecut.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-30Parerea ta...

ANAF ANEXA MAFIEI PSD
30 Apr 2019

Intrebare : cand isi vor achita datoriile catre statul roman : PSD - 27 MILIOANE RON. , ORLANDO TEODOROVICI , ROBERT NEGOITA SI VICTOR CIORBEA ???????? RASPUNDETI MIZERIILOR !!!!!!!.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine