2019-10-21 13:11

ANAF pregătește noi declarații de VENIT pentru români. Ce IMPOZIT se va plăti din 2019

 |  21:30
ANAF pregătește noi declarații de VENIT pentru români. Ce IMPOZIT se va plăti din 2019

Românii care au criptomonede vor fi buni de plată de anul acesta, dacă fac profit. În premieră, statul va impozita câştigurile din monede virtuale. Sunt sute de mii de conaţionali care au în portofelele electronice Bitcoin, Ripple sau Etherum. Aproape toţi trebuie să depună o declaraţie scrisă la ANAF, prin care să-şi anunţe veniturile. Există însă şi câteva excepţii.

Noua taxă pe criptomonede se aplică pentru prima oară din acest an. Deși obligaţia de a-şi declara încasările revine tuturor românilor care au vândut criptomonede în 2018, vor fi taxaţi doar cei care au ieşit pe plus în urma tranzacţiei. 

   

De câştigat au avut toţi cei care au ştiut să profite de fluctuaţiile uriaşe ale criptomonedelor. Bitcoin, de exemplu, a înregistrat diferenţe de mii de dolari în doar câteva săptămâni.

Un studiu făcut la finalul anului trecut arată că 58 la sută dintre români ştiu ce înseamnă criptomonedele, dar doar 9 la sută au şi achiziţionat bani virtuali. Tranzacţii de zeci de mii de lei se fac zilnic şi la cele 15 bancomate speciale din ţara noastră


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray