2020-04-03 21:39

ANAF se reorganizează: DISPAR 45% dintre posturile de conducere

 |  22:27
ANAF se reorganizează: DISPAR 45% dintre posturile de conducere

Finanţele au pregătit un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care conţine mai multe măsuri de reorganizare a ANAF. În urma plicării ei, numărul de posturi de conducere din ANAF ar urma să scadă cu 45%. Principalul departament vizat de proiect este Direcţia Antifraudă, unde se vor desfiinţa toate posturile de inspectori generali sau inspectori şefi, scrie Economica.net.

Numărul de vicepreşedinţi se reduce de la patru la trei. Astfel, se dă posibilitatea ANAF să atragă funcţionari din sistemul de justiţie care au avut rezultate în activitatea de antifraudă fiscală. Proiectul prezentat de Economica.net dă exemplul transferului, acum fiind obligatorie recrutarea.

Totodată, este prevăzută posibilitatea migrării angajaţilor fiscului din activităţi “cu valoare adăugată mică” spre Direcţia de Antifraudă, unde legiuitorul spune că este un deficit real de personal. Propune introducerea unui sistem de management prin obiective. Şi stabilirea unor indicatori de performanţă, pentru o mai bună corelare a recompenselor şi a sancţiunilor date angajaţilor, după caz.

De asemenea, se urmăreşte reproiectarea funcţiilor şi compartimentelor din instituţie.  În Direcţia antifraudă se vor desfiinţa funcţiile specifice de inspector general, general adjunct, inspector şef şi inspector antifraudă. Prin aceasta, Ministerul Finanţelor urmăreşte să scadă cu 45% numărul de posturi de conducere din ANAF.

În fapt, după desfiinţarea posturilor de conducere, Direcţia Antifraudă devine din departament special, departament normal în ANAF. Inspectorii, care vor deveni simpli funcţionari, îşi vor păstra uniformele şi chiar arma din dotare, acolo unde e cazul, dar principala schimbare, după rescrierea funcţiilor, ar fi că mobilitatea de personal sporeşte, până acum Antifrauda angajând personal doar pe bază de examen.

După această Ordonanţă, cum am scris şi mai sus, sunt permise migrări simple din alte departamente ANAF şi chiar şi din alte instituţii. Actul prevede înfiinţarea unei Direcţii de analiză de risc, care ar veghea la eliminarea suprapunerii controalelor la agenţii economici şi la alocarea eficientă a resurselor Agenţiei. Între altele, proiectul prevede un număr maxim de posturi al ANAF cu 2.000 mai mic decât azi. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine