2019-11-12 23:54

ANAF, vești de ultimă oră: Ce se întâmplă cu DECLARAȚIA UNICĂ

 |  17:33
ANAF, vești de ultimă oră: Ce se întâmplă cu DECLARAȚIA UNICĂ

Ministerul Finanțelor vrea prelungirea de la 15 martie până la 31 iulie termenul până la care poate fi depusă Declarația Unică, dar și plățile aferente. Modificarea se regăsește într-un proiect de act normativ publicat joi seară, spre dezbatere publică.

Termenul pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” şi pentru formularul 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii” a fost prorogat de la 15 martie la data de 31 iulie, inclusiv, reiese dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență care schimbă Codul Fiscal.

„În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut pentru plata impozitului pe venit şi al contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 31 martie inclusiv prevăzut la art. 151 alin. (24) din Codul fiscal, se prorogă până la data de 15 august 2019 inclusiv. În anul 2019, termenul de 15 martie inclusiv prevăzut la art. 133 alin. (15) lit. a) din Codul fiscal pentru acordarea bonificaţiei, se prorogă până la data de 31 iulie 2019 inclusiv”, mai arată proiectul de OUG, conform Libertatea.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice (MFP) susțin că prorogarea acestor termene „reduce riscul de neconformare de către contribuabilii care au obligaţii declarative şi de plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii”.

Astfel, se  evită „riscul neconformării” şi se asigură, „în acelaşi timp, o perioadă mai mare pentru îndeplinirea obligaţiilor, protejându-se astfel buna-credinţă a contribuabililor”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Site-ul Fiscului funcționează cu probleme în ultimele zile, în condițiile în care aproape un milion de români care realizează venituri din chirii, venituri agricole sau activități independente ar trebui să depună Declarația Unică. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray