2019-12-09 20:37

ANAT cere reducerea TVA la 9% la toate restaurantele

 |  17:35
ANAT cere reducerea TVA la 9% la toate restaurantele

Patronatele din turism consideră că TVA ar trebui redusă la toate restaurantele de la 24 la 9%, nu doar la mesele din cadrul pachetelor turistice, măsură care ar determina atât scăderea preţurilor, cât mai ales i-ar face pe toţi proprietarii de restaurante să plătească TVA, într-un sector în care evaziunea e de 50%.

Începând cu 1 martie, dacă agentul economic refuză să emită bon fiscal, cumpărătorul poate să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzacţie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. „Guvernul a rezolvat doar jumătate din problemă, cea cu posibilitatea neachitării în cazul în care clientul nu primeşte bon fiscal. Aşadar, cerem Guvernului să găsească soluţii pentru scăderea TVA la restaurante”, spune Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), citat de Mediafax. Burcea crede că dacă TVA s-ar reduce şi la restaurante, acestea ar scădea, pe de o parte, preţurile şi ar fi mai accesibile pentru clienţi, inclusiv pentru turiştii români sau străini, iar pe de altă parte, ar avea ca efect diminuarea evaziunii fiscale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

De ce riscă să fie Pîrjol-it turismul Surprinzător, premierul Ludovic Orban l-a numit, pe data de 28 octombrie 2019, pe Emil Răzvan Pîrjol în funcția de secretar de stat pentru Turism, dar acesta și-a preluat atribuțiile la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri la o săptămână de la numire, adică pe 4 noiembrie 2019
Acum 7 ore

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray