2019-10-22 09:07

Anca DRAGU explică gaura de la „covrigul” lui DRAGNEA. Vezi pe cine dă vina fostul ministru al FINANȚELOR

 |  20:22
Anca DRAGU explică gaura de la „covrigul” lui DRAGNEA. Vezi pe cine dă vina fostul ministru al FINANȚELOR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că va face o comisie parlamentară de anchetă, deoarece s-a găsit o gaură în buget de 10 miliarde de lei. Anca Dragu, fostul ministru al Finanţelor, a explicat că nu este vorba de bani lipsă, ci doar de slaba absorbţie a fondurilor europene.

În opinia Ancăi Dragu, actualii guvernanţi au stârnit această discuţie fără a avea o argumentaţie solidă.

“Gaura de la covrig a apărut de la măsurile pe care au anunţat că le implementează, dar pentru care nu vor avea susţinere financiară”, arată Dragu.

Aceasta spune că în lunile noiembrie şi decembrie, pe TVA încasările au fost aparent mai mici din cauza rambursării mai mari de TVA (un plus de 1 miliard în decembrie).

“Bugetul se construieşte pe baza estimării creşterii economice, ţinându-se cont de estimarea veniturilor fiscale, care sunt şi cele încasate de ANAF. Acestea reprezintă circa 80% din total venituri. Dar mai sunt şi alte venituri, cum ar fi veniturile din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile. Veniturile din fondurile europene sunt puse în egală măsură şi la venituri şi la cheltuieli. Ele nu sunt încasate de stat, ci reprezintă proiecte pe care entităţile publice vor să le implementeze în anul respectiv. Aceste venituri, care nu depind de Finanţe şi de ANAF, au o relevanţă mai mica în ceea ce priveşte deficitul bugetar. Pe de altă parte, dacă am tăia veniturile din fondurile europene, proiectele nu s-ar mai putea începe. Ori actualii guvernanţi de această diferenţă s-au legat. Fiindcă avem o diferenţă de venit, dar şi pe cheltuieli. Economia pe cheltuieli este chiar mai mare fiindcă am făcut economii şi la alte cheltuieli fiindcă deficitul a ieşit sub ţintă. Cu alte cuvinte nu s-a atins ţinta de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat, pentru Mediafax, Anca Dragu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

HIRLEU DRAGOS
10 Ian 2017

pe ce ati cheltuit 30 de miliardein luna dec anul 2016 Vati cumparat cov rigi sa aveti de drum ina poi ? Guvernule zero Ve ti ramane in istorie ca g uvernul miieu guvernul zero guvernul incompete ntei si prostiei Guvernul putorilor guvernul lui plavan cel arogant si in competent
AVRAM DUMITRU
10 Ian 2017

Guvernul lui Soros Nist e indivizi aproape toti i ncompetenti si rai
LOPTACIUC BARBU
11 Ian 2017

s A GASIT PURCICA pighi sa dea explicatii pe car e nici ea nu le pricepe
GUVERN DE SABOTORI
11 Ian 2017

in frunte cu iohanis Os a platiti jigodiilor?
TRAILA GRECEANU
12 Ian 2017

Este gaura din bugetul Ro maniei! Sunteti produsul unei anomalii congenital e care va trebui starpita din radacina Guvernul mi ieu gunoaie sabotoare O sa platiti pana la urm a canalii Sorosist kagheb iste!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Pleoștirea mustății Vi-l mai aduceți aminte pe Dragnea cum umbla el cu tabla în spate de la o televiziune la alta explicându-le românilor, negru pe alb, că Cioloș ascunde banii și nu vrea să dea poporului merinde? Ne scria conștiincios seară de seară în campanie că sunt bani la Buget pentru măriri de pensii și de salarii
09 Ian 2017

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray