2020-02-19 18:18

Anca Boagiu îşi pune ''mâna dreaptă'' şef peste Compania de Autostrăzi

 |  19:13

După modelul fostului coleg de partid, RaduBerceanu, noul ministru al transporturilor, Anca Boagiu îşi numeşte “locotenenţii”, la şefia Companiei Naţionale de Autostrăzişi Drumuri Naţionale (CNADNR). “Mânadreaptă” a ministrului transporturilor, Ana Boagiu, respectiv Liviu Costache, numitrecent şef peste autostrăzile din România, în locul inginerului agronom Adrian Ionescu(care şi-a dat demisia la plecarea lui Radu Berceanu, n.n.), a fost numit,ieri, director general interimar al CNADNR. Numai că, în această poziţie, LiviuCostache se află în conflict de interese, întrucât va trebui să aprobe plăţi pentrufirma Colas, constructorul autostrăzii Cernavodă-Medgidia, unde a fost angajat.

La fel ca şi fostul ministru al transporturilor,Radu Berceanu, şi actualul ministru, Anca Boagiu, îşi impune foştii consilieri laconducerea companiilor din subordinea ministerului.

Pentru a deţinecontrolul total al afacerilor din CNADNR,ministrul transporturilor şiinfrastructurii, Anca Boagiu l-a numit pe fostul său consilier, Liviu Costache,în locul directorului general Dorina Tiron, care a fost demisă. Pe motiv că rezultatelepreliminare ale controlului dispus în data de 7 septembrie au demonstrat cămanagementul în cadrul CNADNR a fost unul defectuos, atât la nivelul actuluiadministrativ, cât şi în relaţia cu firmele de construcţii şi cele deconsultanţă, Anca Boagiu a “zburat-o”pe Dorina Tiron din funcţia de director general. “Răspunderea pentru acesterezultate dezastruoase pentru România trebuie să fie şi managerială, nu doarpolitică, pentru că ele au prejudiciat procesul de absorbţie a fonduriloreuropene pentru infrastructură, atât a celor preaderare, cât şi a celoraferente Programului Operaţional Sectorial-Transport. Explicaţiile primite dela doamna Tiron nu au fost concludente şi nu sunt dispusă să tolerez unasemenea act de ineficienţă managerială. Ministerul transporturilor trebuie sădevină actorul principal al absorbţiei fondurilor europene vitale pentrurelansarea economică a României”, a fost motivarea, într-un comunicat de presă,a ministrului transporturilor Anca Boagiu.

Tot în comunicat se precizează că atribuţiileDorinei Tiron au fost preluate temporar de către Liviu Costache, directorcoordonator proiecte autostrăzi în cadrul CNADNR. Conducerea MinsteruluiTransporturilor a „uitat” să precizeze că noul director interimar a fostangajatul firmei Colas, constructorul autostrăzii Cernavodă-Medgidia. „Liviu Costacheeste membru PDL Sector 2. Fiind ziua lui de naştere pe 29 septembrie, Anca Boagiu a dorit să-i facăun cadou şi l-a numit director general interimar al Companiei Naţionale deAutostrăzi. Numai că în această poziţie, Liviu Costache se află în conflict deinterese, întrucât el va aproba plăţile lucrărilor pentru firma Colas, la carea fost angajat. Costache a fost şef al SDN Alexandria la începutul anilor 1990”, ne-au declarat surse avizate.De altfel, pe site-ul CNADNR nici nu există CV-ul directorului LiviuCostache. “Există un ordin în Compania de Autostrăzi, prin careangajaţii sunt zburaţi dacădivulgă informaţii de la Resurse Umane”, ne-au spus angajaţi din CNADNR.

Până la închiderea ediţiei, directorulinterimar al CNADNR, Liviu Costache nu a putut fi contactat.

Dupădemiterea Dorinei Tiron, conducerea Ministerului Trasporturilor precizează că sevor extinde controalele asupra tuturor activităţilor derulate de CNADNR înultimii ani. „Procesul de restructurare a ministerului şi a companiilor dinsubordine a fost discutat şi cu reprezentanţii Comisiei Europene, agreându-se necesitateaunei diferenţieri de responsabilităţi între MTI, care elaborează politici şistrategii, şi companiile care au în sarcină implementarea”, a adăugat, în comunicat,ministrul Boagiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine