2020-08-15 23:51

Anca Boagiu se laudă că va “sparge” planul la autostrăzi. Ministerul Transporturilor vrea să construiască 532 km de autostradă în următorii trei ani

 |  18:21
Anca Boagiu se laudă că va “sparge” planul la autostrăzi. Ministerul Transporturilor vrea să construiască 532 km de autostradă în următorii trei ani

MinisterulTransporturilor va construi 532 kilometri de autostradă în următorii trei ani,a declarat ministrul Anca Boagiu. “Anulacesta lansăm licitaţii pentru 288,7 kilometri de autostradă, care vor dura celpuţin doi ani, iar efortul bugetar va fi de 2,5 miliarde de euro”, a spusministrul transporturilor, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.Anca Boagiu a precizat că aproximativ 234 de kilometri de autostradă suntîn lucru, “majoritatea urmând să fie finalizaţi anulviitor”. Ministrul aanunţat că va fi grăbită procedura exproprierilor, iar standardele de costpentru construcţie vor limita creşterea costurilor.

În acelaşi timp, Compania Naţională de Autostrăzi şi DrumuriNaţionale din România (CNADNR) va scoate la licitaţie alte tronsoane din Coridorul IV, respectiv autostrăzile Nădlac - Arad, Timişoara- Lugoj şi Orăştie - Sibiu. “Aceste tronsoane de autostradăvalorează aproximativ 1,3 miliarde de euro. Până în primăvara lui2011 vor fi semnate contractele pentru lucrările la cei peste 150 km deautostradă. Tronsoanele de autostradă se află pe lista proiectelor prioritarecuprinse în Programul Operaţional Sectorial în Transporturi 2007-2013”, ne-au declarat surse oficiale din Compania de Autostrăzi.

Nu s-au găsit încă bani pentru Bechtel

În ceea ce priveşte Autostrada Transilvania,Ministrul Transporturilor a precizat că va avea o discuţie cu reprezentanţiicompaniei Bechtel, deoarece “costurile acestei autostrăzi nu sunt aceleaşi custandardele noastre ca stat membru al Uniunii Europene”. La sfârşitulsăptămânii trecute, ministrul Boagiu şi Premierul Emil Boc s-au înghesuit să taiepanglica pentru cei 10 km de autostradă de la Turda la Câmpia Turzii, singuriirealizaţi în acest an, din cauza lipsei banilor. În prezent, Compania deAutostrăzi are datorii de circa 90 milioane de euro faţă de Bechtel,constructorul autostrăzii Transilvania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-17Parerea ta...

NECOLAICIUC
18 Noi 2010

a vandut palatul cfr si cu banii luati face autostrazi! regrete eterne domnule berceanu!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz