2020-08-13 00:51

Antreprenori, pregătiţi-vă de start! Joi, 27 decembrie, demarează Start-Up Nation

 |  14:47
Antreprenori, pregătiţi-vă de start! Joi, 27 decembrie, demarează Start-Up Nation

După ce aproape 2.500 de utilizatori au testat aplicaţia Start-Up Nation de pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, contribuind prin sugestii şi critici la ultimele ei reglaje, platforma online a fost definitivată.

„Start-Up Nation va fi un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Calcularea punctajului şi clasamentul se face direct pe site, în timp real, astfel că aplicanţii ştiu dacă se califică în etapa de verificare administrativă. Primesc puncte în plus firmele care investesc în echipamente tehnologice, inclusive software (peste 50% din valoarea planului de afaceri), firmele din judeţe cu mai puţin de 4 IMM-uri la suta de locuitori, firme din zona producţiei şi a industriilor creative (fiind eligibile, totuşi, şi cele din comerţ sau servicii).

Procedura de implementare a fost deja publicată în Monitorul Oficial, iar, joi, 27 decembrie, la ora 10:00, aplicaţia va fi deschisă oficial.

Documentul prevede că pentru plăţile în valută, conversia se face la cursul de schimb al Băncii Naționale a României de joi, 20 decembrie, ziua publicării procedurii în Monitorul Oficial, adică la 4,6598 lei pentru 1 euro.

Înfiinţarea firmei după 30 ianuarie 2017, precum şi crearea măcar a unui loc de muncă reprezintă precondiţii ale participării la program; locul de muncă trebuie să fie cu normă întreagă şi pe o durată de cel puţin doi ani de la implementarea proiectului.

Programul se adresează antreprenorilor debutanţi, iar perioada de înscriere este de 30 de zile lucrătoare de la lansarea programului. Finanţarea este de maximum 200.000 lei/beneficiar, putând reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Procedura de implementare, documentaţia, precum şi o secţiune de întrebări frecvente, pot fi studiate accesând link-ul: http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-21Parerea ta...

ANTREPRENORI......
21 Dec 2018

pregatiti-va de iesit in strada impotriva mafieipsd care introduce NOI TAXE SI IMPOZITE PENTRU POMENI SI HOTIILE LOR.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz