2020-02-28 17:02

Anul 2015 aduce creşterea salariului minim, TVA redus în turism, dar şi amenzi mai mari

 |  08:01
Anul 2015 aduce creşterea salariului minim, TVA redus în turism, dar şi amenzi mai mari

Anul 2015 aduce creşterea salariului minim, TVA redus în turism dar şi amenzi mai mari. Noul an aduce, încă din prima zi, creşterea salariului minim, un preţ mai mare la energie şi majorarea amenzilor de circulaţie. Totuşi, TVA-ul va fi redus la pachetele all-inclusive din turism, iar impozitul aplicat companiilor pentru construcţiile speciale va fi redus.

Românii vor plăti ma mult, încă de la 1 ianuarie 2015, pentru electricitate, preţul mediu al energiei electrice vândute la tarif reglementat urmând să crească cu 0,26%.

De asemenea, amenzile de circulaţie vor fi din ianuarie mai mari, ca efect al majorării salariului minim pe economie, indicator la care este raportat.

Salariul minim brut pe economie va urca de la 900 lei la 975 de lei din 1 ianurie 2015, iar această majorare va antrena automat şi creşterea cuantumului amenzilor rutiere.

Impozitul pe construcţii speciale impuse companiilor, introdus în acest an, va fi redus de la 1,5% la 1% din valoarea construcţiilor existente în patrimoniul acestora.

Autoritatea de Supraveghere Financiară va reduce, din ianuarie, mai multe taxe şi cote aplicate pieţei de capital şi fondurilor de pensii, inclusiv cota din contribuţiile brute încasate de fondurile de pensii administrate privat, precum şi a cotelor aplicate ofertelor publice de vânzare şi cumpărare.

De asemenea, TVA va fi redus la 9% pentru serviciile din turism care includ minim cazare.

Premierul Victor Ponta a afirmat că noul an este propice pentru "reforme nepopulare", în contextul în care nu este an electoral. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine