2020-02-17 11:37

ANUNȚ de la Guvern: Se ȘTERG datoriile și penalitățile

 |  20:36
ANUNȚ de la Guvern: Se ȘTERG datoriile și penalitățile

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi la Bistriţa că guvernul vrea să facă o amnistie fiscală în luna mai, anunță Agerpres.

Orlando Teodorovici a menționat că această amnistie fiscală ar urma să includă ştergerea penalităţilor şi dobânzilor datorate, precum şi eşalonarea datoriei de bază în aşa fel încât tranşele de rambursare să nu afecteze dezvoltarea economică a companiei, iar „compania să nu aibă presiunea plăţii către stat”.

Ministrul Finanțelor a susținut că prin această amnistie fiscală, redenumită ”restructurare financiară”, Guvernul să dea o şansă în principal companiilor publice, care au datorii mari către stat, să se salveze de la închidere. Dar măsura li se va aplica și datornicilor din privat.  

Ministrul a precizat că amnistia fiscală ar putea fi inclusă într-un pachet de măsuri pentru mediul privat anunţat pentru luna mai.

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, a declarat Orlando Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice a adăugat că cei care se dovedeşte că nu şi-au plătit în acest an datoriile la stat nu vor putea beneficia de o astfel de măsură.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-18Parerea ta...

MAFIA PSD.
19 Apr 2019

Amnistia fiscala o fac pentru ei si familiile lor de borfasi evazionisti. Cei mai mari datornici la bugetul statului sunt borfasii : negoitza , teodorovici si ciorbea. Dau legi numai pentru mafia psd. adica crima organizata.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine