2020-07-03 15:01

Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Răzvan CUC. Cum va fi accelerat proiectul drumului expres Pitești – Craiova

 |  14:38
Anunț de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Răzvan CUC. Cum va fi accelerat proiectul drumului expres Pitești – Craiova

Licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova va avea loc până la sfârşitul lunii aprilie, a anunţat, luni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Aflat într-o vizită la uzina Ford împreună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi alţi demnitari, Cuc a spus că în mandatul său precedent, din 2017, a găsit Ministerul Transporturilor, cel puţin pe partea de infrastructură rutieră şi feroviară, „complet blocat - zero proiecte avansate, zero absorbţie", informează Agerpres. „Era nevoie de o strategie şi de o abordare mult mai activă. (...) Unul dintre proiectele lansate în 2017 a fost drumul expres Piteşti - Craiova. (...) Problema vizavi de contestarea unei firme care nu participă la licitaţie - mâine (n.r. - marţi), la ora 11.00 va avea loc Comisia de industrii şi juridică şi voi merge cu nişte modificări pe pachetul de legislaţie pe parte de achiziţii. S-au semnat contractele pentru secţiunea 1 şi 2 din lotul 1 şi 2 din Piteşti - Craiova. Din nou, am observat că se poate, pentru că pe lotul 2 avem un constructor român care a devansat termenul de elaborare a proiectului tehnic - vorbim de câştigătorul lotului 2. Aşteptăm să vedem aceeaşi mobilizare şi la lotul 1. (...) Loturile 3 şi 4, doamna prim-ministru, o să le lansăm până la sfârşitul lunii aprilie. Vor fi lansate pe SICAP. Sper să nu mai avem probleme, mai ales după ce vom face aceste modificări la legislaţia pe achiziţii. Vă asigur că am înţeles foarte bine mesajul românilor şi nerăbdarea românilor. (...) Să nu mai avem timpi morţi", a explicat Răzvan Cuc. Referindu-se la autostrada Piteşti - Sibiu, Cuc a amintit că în iulie 2017 au fost lansate secţiunile 1 şi 5. „Am decis în acel moment să abordăm o strategie mai curajoasă, în sensul că s-a dat drumul la aceste proiecte cu o clauză suspensivă până la obţinerea acordului de mediu. Şi iată că l-am obţinut în 2018. (...) Suntem în situaţia în care, dacă astăzi, până la ora 24.00, nu se depune nicio contestaţie, la sfârşitul acestei săptămâni vom semna proiectarea şi execuţia pentru Sibiu - Boiţa, secţiunea 1. Tot vizavi de acest proiect, la Forumul auto (care a avut loc luni la Craiova - n.r.) a fost lansată pe SICAP proiectarea şi execuţia pentru secţiunea 4. Dacă partea de contestaţii la achiziţii este apanajul nostru, şi vom face amendamentele, am fost informat de către CNAIR (...) că trei persoane fizice care au contestat acordul de mediu - şi anume domnul Marian Iordache, domnul Stan Marin, domnul Javier Ramos, care e din Dublin, ne contestă acordul de mediu. Şi pentru ce? Că nu avem un număr destul de mare de conducte pentru mamifere mari şi avem insuficientă cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Aceşti oameni sunt sabotori de ţară, nu se pot numi altfel. (...) Noi vom merge mai departe cu proiectele", a mai spus ministrul Transporturilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-18Parerea ta...

FREACA MENTA
21 Mar 2019

Ba Ciumapalacule . Important este legatura cu Europa si Moldova .
ANONIM
23 Mar 2019

Romania mai poate fi salvata doar daca se respecta principiile de baza ale functionarii unei societati MODERNE bazate pe stiinta si cunoastere, OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT SI OMUL SFINTESTE LOCUL. De 30 de ani in ROMANIA PRABUSITA omul OTRAVESTE sau spurca locul si tot omul nepotrivit si bandit il gasesti in tot locul, mai ales in functii publice importante si bine platite.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz