2019-11-14 01:58

Anunț important din partea INS. România aderă la Standardul Special Plus de diseminare a datelor

 |  11:46
Anunț important din partea INS. România aderă la Standardul Special Plus de diseminare a datelor

România se înscrie, începând cu 1 noiembrie, în grupul select al ţărilor avansate din punctul de vedere al diseminării informaţiilor statistice care au îndeplinit cerinţele de aderare la Standardul FMI Special de Diseminare a Datelor (SDDS-PLUS), potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

"Prin acesta, aşa cum transmite Departamentul de Comunicare al FMI, datele României sunt preluate şi publicate în Buletinul Informativ al Standardelor de Diseminare, ceea ce atestă capacitatea statisticii oficiale româneşti de a produce în timp util date fiabile şi cuprinzătoare în măsură să reflecte evoluţiile economice şi financiare într-un mediu de integrare continuă. Salutând această reuşită, directorul Departamentului Statistică al FMI, domnul Louis Marc Ducharme, a subliniat că 'diseminarea noilor seturi de date în cadrul SDDS Plus va fi de nepreţuit în promovarea unei înţelegeri mai profunde şi a unor evaluări cu un grad mai ridicat de informare, ale performanţei sectorului financiar din România, a legăturilor transfrontaliere şi financiare precum şi a vulnerabilităţilor economiei la şocuri'", se spune în comunicatul INS.

Standardele de Date au fost introduse în practica Sistemului de Diseminare dezvoltat de FMI în urmă cu peste două decenii pentru a spori transparenţa datelor provenite din ţările membre şi pentru a promova sisteme statistice solide, iniţial prin SDDS (1996) şi, ulterior, prin SDDS Plus (2012) şi Sistemul General Îmbunătăţit de Diseminare a Datelor (e-GDDS - 2015).

Detalii despre iniţiativele FMI privind Standardele de Date pot fi găsite în Disemination Standards Bulletin Board (DSBB).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Frații de peste Prut ai lui Băsescu Au venit statisticile de la BEC, așa că putem sări peste imaginea cu adânci semnificații a lui Ion Iliescu la stânga premierului Ponta, la prezidiul Comitetului Executiv Național al PSD. Sau cu Ponta la dreapta lui Iliescu, depinde ce înțelege fiecare. Nu mai vorbim, așadar, despre bunicul și nepotul, tata-socru și celelalte rude ale socialismului din România
29 Mai 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray