2020-02-29 03:25

Anunțul Ministrului Finanțelor despre impozitarea veteranilor de război

 |  22:33
Anunțul Ministrului Finanțelor despre impozitarea veteranilor de război

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ia în calcul extinderea facilității fiscale de scutire de impozit local și la familiile veteranilor de război, precizând că, în acest moment, rudele sau asociații acestora care dețin o cotă-parte din bunuri sunt obligate la plată, scrie Profit.ro.

"Am început mandatul cu un Cod Fiscal cu multe inadvertențe și neclarități pe care am încercat să le corectez. Am făcut până acum trei modificări prin care am venit în sprijinul cetățenilor și am eliminat sau scăzut unele taxe și impozite sau am prelungit termene de plată. În prezent, veteranii de război, văduvele de război și văduvele de război nerecăsătorite nu plătesc impozit pe clădirile, pe terenurile și pe mașinile la care sunt proprietari sau coproprietari. Plătesc însă rudele sau asociatii care dețin o cotă-parte din aceste bunuri. Este o prevedere existentă în actualul Codul Fiscal, un document realizat de Guvernul anterior și dezbătut mai bine de jumătate de an în Parlament. Luăm în calcul extinderea acestei facilități fiscale și la familiile acestor categorii de persoane", a declarat pentru Profit.ro Anca Dragu, ministrul Finantelor.

Premierul Cioloș a declarat că a discutat cu ministrul Finanțelor pentru a găsi o rezolvare a situației impozitării veteranilor, arătând că a fost acuzat pe nedrept de o măsură luată de fostul guvern.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-04Parerea ta...

UN CETATEAN
05 Aug 2016

Rudele ar trebui sa plateasca daca se folosesc de acea proprietate, ca pe hartie este usor de luat impozit. Numai rudele de gradul I daca beneficiaza de uzufructul acelei proprietati, locuiesc impreuna sau au inchiriat un spatiu, o camera, concesionat un teren, ar trebui sa plateasca un impozit simbolic pentru ca obtin un venit suplimentar. Finantele alearga cu limba scoasa dupa bani, dar ar trebui ca legile sa fie mai bine realizate, nu pe genunchi. In alte tari est-europene, aceasta categorie de persoane au facilitati si scutiri mai mari si pensii mai mari.
CTRLALTDELETE
07 Aug 2016

au trecut 71 de ani de la incheierea razboiului.
PENTRU CTRLALTDELETE ACUM 16
08 Aug 2016

Mai sunt persoane trecute de 90 de ani. Daca ganditi asa va doresc ca la urmatorul razboi sa fiti in linia intai la sapat transee, mancat la gamela si pesmeti militari. Multi au si diferite infirmitati datorate razboiului.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine