2019-10-23 21:58

Aprobarea fuziunii Alpha Bank şi Eurobank, amânată din lipsă de cvorum

 |  14:13
Aprobarea fuziunii Alpha Bank şi Eurobank, amânată din lipsă de cvorum

Grupurile bancare elene Alpha Bank şi Eurobank vor organiza luna viitoare noi adunări generale ale acţionarilor în încercarea de a obţine aprobarea pentru proiectul lor de fuziune, după ce luni nu au reuşit acest lucru din lipsă de cvorum, transmite Reuters. Repetarea adunărilor acţionarilor este un lucru obişnuit în Grecia, în condiţiile în care cvorumul cerut la primele reuniuni este de două treimi. “Nu am avut cvorum, astfel încât adunarea generală extraordinară va fi repetată pe data de 4 noiembrie, unde cvorumul cerut va fi de 50%”, a declarat luni un oficial de la Alpha Bank, potrivit Agerpres.

La finele lunii august anul curent, EFG Eurobank Ergasias SA şi Alpha Bank, a doua şi respectiv a treia bancă din Grecia, au convenit să fuzioneze creând cea mai mare bancă a ţării. Fondul suveran din Qatar(care deţine deja 5% din Alpha Bank) ar urma să fie unul dintre primii trei acţionari principali 'ai noii entităţi, alături de familiile Costopoulos (Alpha) şi Latsis (Eurobank).

Luni însă, acţiunile băncilor greceşti înregistrau căderi cuprinse între 15 şi 20%, pe fondul îngrijorărilor că creditorii privaţi vor fi nevoiţi să accepte o reducere importantă a valorii obligaţiunilor suverane greceşti. Acţiunile Alpha Bank au înregistrat o cădere de 19,2% în timp ce titlurile Eurobank au înregistrat o scădere de 19%, în condiţiile în care principalul indice al bursei de la Atena înregistra o cădere de 14,8%.

Pierderi mai mari de pe urma portofoliilor de obligaţiuni ar forţa băncile elene să se recapitalizeze şi cel mai probabil vor recurge la capitalul de stat, ceea ar conduce la o naţionalizare.

Principalele bănci din Grecia sunt prezente şi pe piaţa din România: National Bank of Greece (NBG), care este acţionar majoritar la Banca Românească, EFG Eurobank, care controlează Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi ATE Bank (fosta Mindbank).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639262-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray