2020-07-10 03:22

Asigurarea casei ar putea deveni OBLIGATORIE

 |  20:51
Asigurarea casei ar putea deveni OBLIGATORIE

Senatorul PSD Liviu Pop și deputatul PSD Gheorghe Șimon au depus la Senat un proiect de lege care prevede ca asigurarea casei împotriva dezastrelor naturale, cum ar fi cutremure, inundații și furtuni să fie obligatorie. Şi asta indiferent dacă imobilul este locuit sau nu, transmite Mediafax.

„Persoanele fizice și juridice asigură împotriva dezastrelor naturale, în condițiile prezentei legi, toate construcțiile cu destinația de locuință, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidențele organelor fiscale; obligația se aplică indiferent dacă construcția cu destinația de locuință este utilizată parțial sau integral în acest scop”, arată proiectul de lege al senatorului Liviu Pop și deputatului Gheorghe Șimon înregistrat la Senat.

În cazul în care locuința este în coproprietate ori există părți de uz comun, atunci va fi încheiat un contract de asigurare obligatoriu pentru fiecare locuință în parte. „În cazul construcțiilor cu destinația de locuință aflate în coproprietate sau care au părți de uz comun, se încheie câte un contract de asigurare obligatorie pentru fiecare locuință în parte, indiferent dacă aceasta mai este utilizată sau nu în acest scop; în acest caz, prima de asigurare se plătește pentru fiecare locuință în parte”, conform modificării legislative propuse de PSD.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-26Parerea ta...

TRAIASCă PSD șI NOILE SALE T
26 Dec 2019

Cu un salar minim pe economie in buzunar, o familie ro' cu un număr de copii cu alte taxe si impozite, cu un 80% procent consum hrana unde mai punem cheltuiala pe sănătate , stomatologie , îmbrăcăminte și educație > Nu mai vorbim de acel mic drept de relaxare si confort la civilizație europeana. Vacante, etc. In caz de dezastru acest roman nu va primi mai nimic ( TACIT ) de la sistemul de asigurări.( Doar 500 de lei pentru nisip si ciment.)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz