2019-08-18 12:41

Atenţie, BANI FALŞI! Mii de BANCNOTE circulă în piaţă

 |  20:30
Atenţie, BANI FALŞI! Mii de BANCNOTE circulă în piaţă

Pe piață au apărut mii de falsuri, chiar dacă BNR a impus mai multe elemente de siguranță ale bancnotelor românești. Doar în ultimii doi ani, experții de la banca națională au identificat peste 11.000 de bancnote false.

Conform unui raport BNR, falsurile de bancnote româneşti expertizate la Banca Naţională a României anul trecut au totalizat 4.765 bucăţi. În anul precedent, numărul bancnotelor false au fost cu 32% mai mare, adică 6.230.

Din numărul total de bancnote false, Poliţia Română a reuşit să captureze înainte de a fi puse în circulaţie un număr foarte mic de bancnote false, mai exat doar 21 de bancnote, restul fiind depistate după ce au ajuns deja la public.

Bancnota cu cel mai mare număr de falsuri înregistrate a fost cea de 100 lei, respectiv 4.664 bucăţi (din care 19 bucăţi capturate de poliţie), urmată de bancnota de 50 lei (44 de falsuri) şi cea de 10 lei (40 de falsuri, din care o bancnotă capturată de poliţie).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-30Parerea ta...

LEVST.
30 Iun 2018

inca un motiv ca Romania sa adere la euro, atunci si legislatia falsificarilor de bani ar trebui adusa la acelasi nivel, probabil ca pentru falsificare de bani( romanesti si in Ro.) pedeapsa este cel mult cativa ani, din care se executa 1/2, s.a.m.d.Mi se pare mai important( ca masura de contracarare) o masina ( un scanner " de adancime", inserat la "casa de bani") care sa semnalizeze instantaneu falsurile, sa nu mai treaca timp pana ajung la banca, unde se face si aceasta verificare...Iar -la zi- electronica poate face acest lucru la preturi foarte acceptabile...
FREACA MENTA
01 Iul 2018

UN FLEAC , SA DAT DRUMUL LA TIPARIRE FARA NUMAR . TIPARNITA MERGE IN DRACI . SA LE DEA PENSII SPECIALE LA TOTI DRACI SI FACULTATI DIN ALEXANDRIA 15 000 ABSOLVENTI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray