2020-07-05 17:31

Atenţie: Noi reguli privind garanţia produselor

 |  18:26
Atenţie: Noi reguli privind garanţia produselor

Consumatorii nu mai trebuie să păstreze cutia unui produs pentru a beneficia de garanție. Noua lege a amabalajelor, care a intrat deja în vigoare, prevede că drepturile unei persoane nu pot fi condiționate de păstrarea ambalajelor originale ale produselor.

„Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului”, se arată în actul normativ intrat în vigoare în 30 octombrie, scrie Avocat.net.

Cu alte cuvinte, în cazul în care un operator economic condiționează repararea sau schimbarea unui produs aflat în garanție pe baza existenței ambalajului original al acestuia , cumpărătorul poate face plângere la Autoritatea Națională a Protecției Consumatorului. În urma verificărilor ANPC, comerciantul poate primi o amendă cuprinsă între 10.000 și 25.000 de lei.

Legislația românească stipulează că, pentru acordarea garanției, o persoană are nevoie doar de certificatul de garanție și de factură. De menționat că pe factură trebuie să fie lizibile datele de identificare ale vânzătorului. Nu aveți nevoie nici de accesoriile originale ale produsului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz