2020-05-29 04:24

Augustin Lazăr REVINE. Dezvăluiri surprinzătoare despre dosarul 10 august: PRESIUNI fără precedent

 |  17:15
Augustin Lazăr REVINE. Dezvăluiri surprinzătoare despre dosarul 10 august: PRESIUNI fără precedent

Fostul procuror general al Romaniei, Augustin Lazar, a vorbit intr-un interviu despre dosarul 10 august si decizia ca unele documente sa nu fie declasificate.

"Exista indicii ca aceasta decizie, inclusiv sugestia de a nu se declasifica documentele necesare anchetei, a venit de la politicieni pe care ministrul Justitiei si ministrul de Interne nu puteau sa-i refuze. Dar finalul anchetei va lamuri multe detalii", a declarat Lazar pentru Newsweek.

Precizarea a venit dupa ce Lazar a fost intrebat daca au existat presiuni facute asupra procurorilor, din partea celor care ar fi vizati de ancheta sau daca a fost impiedicata sau intarziata, intr-un fel, ancheta de catre politicieni.

"O categorie distincta de atacuri au vizat procurorii militari care au instrumentat acest dosar, precum si conducerea Ministerului Public.

Acesti procurori sunt inca in proceduri disciplinare, iar procurorului general al Romaniei i s-a cerut revocarea, pentru modul de coordonare a instrumentarii dosarului, desi este o chestiune de minima cunoastere a legii faptul ca ministrul Justitiei, membru al Executivului, nu are vreo competenta in activitatea judiciara.

Activitatea procurorilor este supusa doar controlului judiciar al instantei competente", a mai spus Lazar, inainte de a preciza ca anumiti politicieni au cerut ca unele documente sa nu fie declasificate.

Amintim ca violentele din 10 august 2018 din Piata Victoriei s-au soldat cu sute de plangeri penale la parchete, facute atat de protestatari, cat si de jandarmi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-27

In legatura cu acest articol...

UPDATE: SCANDAL cu jandarmi la poarta familiei Melencu. Mama Luizei a LEȘINAT, bunicul s-a stropit cu BENZINĂ

Iohannis, PROMISIUNI pentru o organizare mai bună a alegerilor în DIASPORĂ
Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ- BONTON
30 Sep 2019

Tortionarule bolsevic.Ceea ce s a intamplat atunci a fost din cauza voastra Ati adus gorile cu sticle incendiare care aruncau cu garduri in jandarmi ce e de neanteles ?Miting neautorizat violenta verbale si fizice femei jandarm batuteSiktir mincinos tortionar scarbos Scarbosenia iohanis hot dovedit cu zeci de dosare penale este la fel ca tine Alogen scarbos si mincinos
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine