2020-08-15 23:56

Aurelia Cristea: Alocaţiile de stat şi cele de hrană pentru copii ai putea fi majorate din 2015

 |  12:42
Aurelia Cristea: Alocaţiile de stat şi cele de hrană pentru copii ai putea fi majorate din 2015

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, că alocaţia de stat şi alocaţia de hrană pentru copiii din centrele de asistenţă socială ar putea fi majorate din 2015. Ministrul a ţinut să precizeze că o echipă interministerială "lucrează" în prezent la aceste creşteri ale alocaţiilor.

"Într-o echipă interministerială se lucrează la majorări privind alocaţia de stat pentru copii şi la alocaţia de hrană pe zi pentru copiii din centrele de asistenţă socială. Aceasta din urmă nu a mai cunoscut o creştere din 2008 şi aici ştiu că ar trebui o indexare cu 33 la sută, cât a fost rata inflaţiei din 2008 încoace. Sunt în fază de estimări şi studii de impact pe buget, pentru a vedea cum se încadrează în marja de deficit. Este o preocupare a Ministerului Muncii, iar ministrul Rovana Plumb este preocupat de aceste aspecte. Cred că majorările ar putea fi aplicate din 2015", a declarat ministrul Aurelia Cristea.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a mai spus că din 2008 nu au mai avut loc majorări în niciun domeniu ci, dimpotrivă, "au fost bugete de austeritate şi tăieri".

"Austeritatea nu ne-a adus nimic bun, nu milităm pentru o Europă a austerităţii, ci pentru una socială, în care cei care au nevoie de sprijin să fie sprijiniţi", a completat ministrul Aurelia Cristea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la începutul lunii mai, că Ministerul Muncii analizează posibilitatea majorării alocaţiilor. Ministrul a ţinut să precizeze că o asemenea măsură se poate pune în discuţie numai după venirea delegaţiei FMI şi că eventuala creştere trebuie să fie susţinută de economie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz