2019-08-20 21:24

Autorizaţiile de mediu acordate Chevron, pe masa Tribunalului Iaşi

 |  17:36
Autorizaţiile de mediu acordate Chevron, pe masa Tribunalului Iaşi

Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au decis luni strămutarea dosarului în care reprezentanţii Grupului de Iniţiativă al Societăţii Civile (GISC) Bârlad au solicitat suspendarea executării autorizaţiei de mediu acordată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Vaslui pentru explorarea gazelor de şist pe trei perimetre din judeţ: Popeni 1A, în comuna Găgeşti, Siliştea 1A, în comuna Pungeşti, şi Păltiniş 1A, în comuna Băceşti.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Iaşi. Membrii GISC au invocat în cererea de strămutare practica neunitară a judecătorilor vasluieni care au dat decizii diferite în unele procese legate de interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în unele comune ale judeţului.

Astfel, unii magistraţi au considerat gazele de şist resurse de interes naţional şi au dat câştig de cauză Prefecturii Vaslui, iar alţii au motivat deciziile luate în favoarea consiliilor locale, spunând că termenul de „gaze de şist” nu se regăseşte în legislaţia de specialitate, resursa fiind considerată ca aparţinând comunităţilor locale.

Pe raza judeţului Vaslui au adoptat hotărâri privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist un număr de 15 consilii locale, toate fiind atacate la instanţă, informază Agerpres. Opt dosare au fost câştigate la instanţa de fond de Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui, acestea rămânând irevocabile, încă unul a fost câştigat la instanţa de fond de Instituţia Prefectului Judeţul Vaslui însă a fost atacat cu recurs de către Consiliul Local Băcani şi trei dosare se află pe rolul Tribunalului Vaslui. Alte trei dosare se află pe rolul Curţii de Apel Iaşi, în recursurile formulate de Instituţia Prefectului, care pierduse în primă fază procesele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-03-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray