2019-10-23 03:03

AVERTISMENT de la BNR: Ne așteaptă noi SCUMPIRI până la Paști

 |  18:55
AVERTISMENT de la BNR: Ne așteaptă noi SCUMPIRI până la Paști

Guvernatorul Mugur Isărescu a explicat într-o conferință de presă că scumpirile vor continua până la Paști, deși cele mai importante majorări de prețuri au avut deja loc. Abia spre sfârșitul anului se speră că inflația va reveni la ținta 1%.

„Roborul la trei luni, cel care influenţează rata dobânzilor la creditele în lei, va urma într-o anumită perioadă de timp majorarea de astăzi, iar creditele în lei se vor scumpi marginal. Majorările nu sunt de amploare. Dacă ne gândim la nivelul istoric pe care l-a avut rata dobânzii la creditele în lei, aceasta s-a situat la 5-6%.

Trebuie să avem în vedere şi rata inflaţiei. Măsura pe care am dat-o astăzi urmăreşte să juguleze inflaţia care acum este determinată în mare măsură de unele preţuri şi preţul ţiţeiului. Vrem să temperăm inflaţia şi odată cu ea şi majorările de dobânzi”, a declarat Isărescu, conform Stiripesurse.ro.

Potrivit guvernatorului, mişcările de lichiditate din T4 anul trecut şi T1 al acestui an sunt determinate de operaţiunile ministerului de Finanţe. „Când ei utilizează pentru plata unor scadenţe mari stocul în valută – aşa numitul buffer – apelează la BNR. Ne batem cu inflaţia, suntem în luptă cu ea. Acceptăm să se facă şi anumite ajustări”, a mai precizat Isărescu, care a mai arăat că „mai devreme sau mai târziu, dobânda de politică monetară se va alinia cu dobânda Robor”.

„Până spre Paşti vom avea creşteri de preţuri. Creşterile importante de preţuri sunt în spate, cam din septembrie, octombrie anul trecut, inclusiv ce s-a întâmplat deja în ianuarie. Pericolul este să se schimbe anticipaţiile, de aceea acţionăm”, a declarat Isărescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-08Parerea ta...

MAFIA PSD.
07 Feb 2018

Scumpirile au aparut in toate domeniile prin grija mafiei psd-alde-udmr-pampuccian. Pensionarilor care ati votat mafia psd aveti grija ca s-au scumpit locurile de veci si graul pentru coliva. Nu de alta dar vin alegerile si mafia psd are nevoie de voi nu de moastele voastre.
MUISTUL ĂSTA
07 Feb 2018

E CRIMINALUL NR.1 AL ROMÂNIEI! NU VEDEȚI CĂ ÎNCĂ REZISTĂ?! ÎI ARE LA DEGETUL MIC PE TOȚI MUIȘTII DIN POLITICĂ!
ANONIM
07 Feb 2018

Considerați că mesajul domnului guvernator academician ar tebui sancționat, așa cum s-a mai procedat și în alte spețe, de instituțiile care au rolul de a verifica funcționarea piețelor, întrucât un astel de mesaj poate influența funcționarea piețelor, avându-se în vedere funcția pe care dumnealui o exercită ? Pe la ASF au mai fost cumva astfel de spețe ?
ANONIM
08 Feb 2018

Rmarcați totuși că are ca obiectiv legal de funcționare a BNR să asigure menținea stabilității prețurilor ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray