2019-10-14 11:11

AVERTISMENT de la BNR: Recesiunea e inevitabilă, suntem pe muchie de cuțit

 |  18:25
AVERTISMENT de la BNR: Recesiunea e inevitabilă, suntem pe muchie de cuțit

Oficialii Băncii Centrale transmit un mesaj temperat cu privire la o posibilă recesiune. După o creștere economică mare urmează automat și o scădere. În momentul de față, suntem pe muchie de cuțit la deficitul extern - importăm mai mult decât exportăm - și la deficitul bugetar, spun surse din interiorul Băncii Centrale.

Există riscul să nu atingem ținta de deficit de 3% din Produsul Intern Brut asumată.

Economia trebuie să fie bazată mai mult pe investiții, nu pe consum, așa cum se întâmplă acum. Avem mare nevoie de drumuri, măsurile populiste trebuie să se reducă, mai sunt de părere reprezentanții BNR. 

România se află în cea mai proastă situaţie de după criza de acum un deceniu, spun şi economiştii ING.

Ultimul raport al băncii ING atrage atenţia asupra riscurilor din economia României, în prag de an electoral, într-o perioadă în care creşterea Produsului Intern Brut începe să încetinească. „Este cam singura ţară din regiune care are o politică fiscală sau o perspectivă fiscală expansionistă, în contextul în care vin mai multe incertitudini la nivel global legate de Brexit”, atrage atenția Ciprian Dascălu, economist-şef ING.

Cert este că datele oficiale arată că împrumuturile statului au crescut de la 12,4% din PIB în urmă cu un deceniu la 35,1% din PIBBNR acum. E adevărat că mai avem până la limita de 60% convenită la nivel european. Totuşi, suntem aproape de nivelul de 40-45%, care slăbeşte economia. 

Nu sunt singurele probleme. Majorările salariale din sectorul bugetar ar urma să adâncească și mai mult diferenţa dintre importuri şi exporturi, de peste 1 miliard de euro în acest moment.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-22Parerea ta...

BANI FARA NUMAR
23 Noi 2018

MOROCARUL COCALAR DE LA FINANTE , OLPUTA URSOAICA DE LA MUNCA SI GASCA LUI ALCAPONE AU FURAT TOT BUGETUL SI RESURSELE TARI . SA DEA DRUMUL LA ROTATIVA ZIARELOR DE FACUT BANI , LA BANCA NATINALA A MAFIEI BANCARE ISARESCU . DAUA DRACULUI DE TARA SI POPOR PROST - IMBECIL
TRADATORI DE TARA
23 Noi 2018

FANARIOTUL TRADATOR TARICEANU , REPETA FAPTELE DE ACUM 10 ANI CU ROMANI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray