2020-01-26 18:12

Avocaţii nu se lasă: cer penalizări imense BCR-ului

 |  19:25
Avocaţii nu se lasă: cer penalizări imense BCR-ului

După ce au câştigat în instanţă cel mai mare proces colectiv împotriva BCR, avocaţii cer o penalizare de 1.000 de lei pe zi pentru fiecare contract până când banca va modifica dobânzile și graficul de rambursare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a arătat că dobânda de referință practicată de BCR avea un caracter abuziv și a decis ca banca să modifice contractele în așa fel încât să o elimine, a arătat avocatul Gheorghe Piperea.

Actul arată că instanța “obligă pârâta BCR să modifice contractele, ca urmare a constatării caracterului abuziv al dobânzii de referință a băncii, precum și să emită grafice noi de rambursare”. Ca urmare, Piperea a decis să solicite penalizări pentru fiecarea zi de întârziere în aplicarea deciziei. “Obligația de a face va fi pusă în executare silită. Nefiind evaluabilă în bani, se va cere instanței, pentru a determina BCR să modifice contractual, o penalitate de 1.000 de lei pe zi de întârziere. Este suma maximă pe care o poate dispune instanța.

Întrucât banca nu se va trezi mai devreme de un an de zile, se va trezi cu penalități de zeci de milioane de euro”, a afirmat Piperea. Potrivit avocatului, noua dobânda ar trebui să fie egală cu marja inițială din contracte, adică 1,5% în majoritatea cazurilor, 1,2%  sau, în cazuri rare, chiar 0%.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine