2019-11-21 08:42

Banca Mondială, AVERTISMENT pentru România: ”PERICOLELE se apropie”

 |  17:30
Banca Mondială, AVERTISMENT pentru România: ”PERICOLELE se apropie”

Vin pericole pe care, într-un fel, nu le-am văzut prea des în trecut, de aceea este incredibil de important să fim foarte prudenți în politicile economice, pentru că vei avea nevoie de toate supapele de siguranță în perioada care vine, a declarat Hans Timmer, economist – șef al Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală , într-o întâlnire cu presa.

„În România, având în vedere pericolele care se apropie, ai putea vrea să ai o mai mică creștere a deficitului de cont curent, poate mai puțină presiune pe inflație, să vezi o situație unde este mai ușor să duci deficitul fiscal în control. Asta nu pentru că suntem foarte îngrijorați de România, pentru că suntem foarte critici, ci pentru că aceste lucruri vor veni. Pentru toate țările va fi o mare răsplată dacă sunt prudente acum. În loc să se concentreze pe stimularea creșterii pe termen scurt, ar trebui să se concentreze pe problemele pe termen lung. Pe termen scurt trebuie să fii foarte atent”, a spus Timmer, citat de Hotnews. El a mai afirmat, în cadrul întâlnirii, referindu-se la studiul “Toward a New Social Contract: Taking on Distributional Tensions in Europe and Central Asia”, că piața forței de muncă trebuie să aibă o reglementare mai flexibilă.„Trebuie să schimbi și să extinzi securitatea socială. Trebuie să o faci universală. Vedem în special în Europa că oamenii chiar vor egalitate și securitate. Asta se aplică întregii economii, nu doar oamenilor care au locuri de muncă permanente”, a spus economistul Băncii MondialeDe asemenea, este de părere că trebuie regândit sistemul de taxe, să fie mai progresiv. „Am văzut în multe țări că schimbările în sistemul de taxare a dus la creșterea inegalităților și la situația unde puțini oameni, cei din top, au un nivel mai mare al veniturilor. Asta pentru că taxele pe câștigurile de capital au coborât în toate țările. Este dificil să faci asta pentru ca capitalul poate pleca ușor către alte țări, dar pentru a reduce anxietatea produsă de sentimentul nedreptății, este important să te gândești la asta. De asemenea, în ceea ce privește veniturile muncii trebuie să te gândești dacă taxele ar trebui să devină mai progresive din nou, doar dacă finanțează o siguranță universală, care este importantă”, a mai arătat Timmer. El este de părere că marea problemă pe taxe o reprezintă serviciile publice, respectiv sistemul de asigurare, sistemul de pensii, pentru că acestea nu lucrează pentru oamenii din noua economie. „Asta înseamnă că trebuie să le regândești. Asta înseamnă că trebuie să construiești un sistem care lucrează și pentru oamenii din noua economie. Asta înseamnă că sistemul de taxe ar trebui să se schimbe dacă trebuie făcut accesibil pentru a acoperi pe toată lumea. Din acest motiv văd că toate schimbările din sistemul de taxe și multe politici din Europa Centrală s-au îndreptat către generațiile bătrâne, către oamenii care au locuri de muncă permanente. Nu sunt surprins când tinerii spun: De ce trebuie să contribui la aceste sisteme? Având în vedere situația mea eu nu beneficiez și nu mă aștept să beneficiez în viitor”. Sistemele nu funcționează. Totul trebuie pus pe masă, inclusiv cota unică, când începi să regândești sistemul care funcționează pentru toată lumea”, a precizat reprezentantul Băncii Mondiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-19Parerea ta...

MAFIA PSD
20 Oct 2018

Poate ctesc si gunoaiele bolsevice articolele care prezinta DISTRUGEREA SISTEMATICA A ROMANIEI DE CATRE MAFIA PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI. ACEASTA ORGANIZATIE MAFIOTA TREBUI SCOASA IN AFARA LEGII.
@MAFIEI PSD:
20 Oct 2018

Ei, aș! SUNT PRECUM CLANURILE INTERLOPE! S-a prins lumea: POLITICUL ȘI INTERLOPII S-AU ÎMBOGĂȚIT FURÂND PE RUPTE, ȘI LEGAL ȘI ILEGAL, ORI LA LIMITA LEGII! DE CE NAIBA SCHIMBĂ APROAPE ÎN FIECARE ZI, ATÂT CODUL MUNCII, DAR ȘI CODUL FISCAL? CA, PENTRU O ZI DOAR, SĂ JUSTIFICE PORCĂRIILE PE CARE LE FAC PRIN/CU FIRMELE LOR, ADUCÂND JUSTIFICARE CĂ, LA ACEA VREME/DATĂ ERAU ”ÎN REGULĂ”, CE DACĂ PESTE NOAPTE AU SCHIMBAT LEGISLAȚIA? EU I-AȘ ARUNCA ÎN DUNĂRE ȘI LE-AȘ CONFISCA AVERILE, LE-AȘ BLOCA CONTURILE LOR, ȘI LA TOT NEAMUL LOR! Hai să vezi SIMILITUDINI între clasa politică (nu toată, dar în marea ei majoritate fiindcă, chiar dacă nu furi/n-ai furat, faptul că știi ce-au făcut ceilalți și TACI, ești COMPLICE! ).
UN INTERLOP
20 Oct 2018

LA MASA FAMILIEI BĂSESCU. În timp ce Bercea Mondialu a fost să fie ne-lipsit al anturajului prezidențial, a ajuns să fie prezent, inclusiv la înmormântarea mamei președintelui. Acum însă, roata s-a întors. Aruncat în beciul închisorii, Bercea a șters toți anii în care s-a folosit de numele cumătrului său și a aruncat pe piață înregistrări care a declanșat un scandal, ce a duduit întreaga Românie. – -Când l-a arestat pentru prima oară, i-a dat 600.000 de euro lui Mircea Băsescu. -Pentru ce? -Păi, lui Mircea Băsescu și lui Marian Căpățână, ca să-l scape pe tata. Ne-a mai cerut apoi 400.000 de euro pentru că nu scapă astfel Bercea, fără un milion de euro. Noi i-am zis: noi n-avem de unde să mai dăm 400.000 de euro. Florin Anghel: ”Când am venit eu prima dată la matale...am venit cu mama, după aceea, cu acei 350.000 după mine, sau din a doua tranșă, că eu i-am dat două tranșe lui. O dată 350.000 și o dată 250.000. Și matale ai știut de ambele tranșe. Mircea Băsescu: Nu, am știu de una, am știut doar de una! Florin Anghel: De o tranșă ai știut? Mircea Băsescu: Una... Florin Anghel: De cei 350.000 ai știut mata...du-te și dă-mi-l pe tata afară, te rog eu.. Mircea Băsescu: Nu se pune problema... Așa a luat (foarte puțin...) 4 ani de închisoare cu executare – fața de porc nesimțit - Mircea Băsescu.
DOSARUL ”BERCEAGATE”.
20 Oct 2018

Bercea Mondialu, din spatele gratiilor dubei: Să vă spun de Kovesi! Reporter Kanal D: I-ați dat bani lui Mircea Băsescu? Bercea Mondialu: I-am dat bani lui Kovesi! Reporter Kanal D: Câți bani? Bercea Mondialu: Lui Kovesi și Liviei Stanciu. Reporter Kanal D: Câți bani? Câți bani le-ați dat? Bercea Mondialu: O să vă confirm! Alt reporter: Mircea Băsescu, ce v-a promis? Bercea Mondialu: Banii i-au luat Livia Stanciu și doamna Kovesi! Reporter: Și doamna Kovesi? Câți bani? Bercea Mondialu: Doamna Kovesi a luat banii! Reporter: Câți bani au luat? Bercea Mondialu: PRIMA OARĂ A LUAT 20.000 DE EURO, DOAMNA KOVESI! Sume absolut năucitoare ies din gura acestui interlop care se joacă cu sute de mii de euro cu o lejeritate jignitoare pentru milioanele de oameni care muncesc pentru 200 de euro lunar! DE UNDE ARE BANI? Sandu Anghel are multe dosare pentru evaziune fiscală dar sunt dosare în care sunt implicate societățile sale comerciale. NIMENI DE LA FISC NU L-A ÎNTREBAT PE INTERLOPUL DIN SLATINA, DIN CE BANI ȘI-A RIDICAT CASELE? DIN CE BANI ÎȘI IA MAȘINILE? DIN CE BANI DĂ MITA, CARE S-AR RIDICA ȘI LA 2.000.000 DE EURO? De unde? AU ȘTIUT ȘI AU TĂCUT?! Mondialul a construit în Slatina, 8 PALATE, toate identice dar NICIUNUL CU AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE. UNA, DE LA PRIMĂRIE: Familia Anghel Sandu deține aproximativ 30-40 de imobile pe raza municipiului Slatina, terenuri, terenuri de construcții, apartamente din care, au fost construite fără autorizație de construire 7 imobile, pentru construcții nu au fost achitate impozite ÎNTRUCÂT, NE-AVÂND AUTORIZAȚIE, NICI N-AU PUTUT FI LUATE ÎN EVIDENȚELE CONTABILE!
(DECI, STAțI AșA...
20 Oct 2018

dacă unuia i se scoală să construiască CEVA pe spațiul public și reușește să ducă la bun sfîrșit ceea ce a început să construiască FĂRĂ ACTE, RECTE AUTORIZAȚIE/AUTORIZAȚIILE NECESARE, nu poate fi tras la răspundere pentru că, nefiind înregistrat în evidențele contabile chiar dacă construcția finalizată FIZIC, la modul real...EXISTĂ, dar este amplasată ILEGAL?!? Păi, de-aici se trag niște concluzii GRAVE: 1. Interlopii ȘTIU legea, d-aia și au îndrăzneala să construiască ilegal, pentru că legea le permite; 2. Inițiatorii legilor, cutre/curve cum sunt, le-au făcut SPECIAL pentru a fi încălcate; 3. Chiar dacă legea ”permite”, funcționarii primăriei/primăriilor trebuia să FIE VIGILENȚI așa cum sunt cu românii obișnuiți, și să se ducă în control ne-permițând ridicarea unor astfel de clădiri/palate fără existența LA ZI a autorizațiilor necesare. 4. În urma unor astfel de coțcării, derbedeii din politică, trebuia să modifice legislația, NU SĂ CREEZE PRECEDENTE LA NESFÂRȘIT! 5. PUȘCĂRIE ar trebui să scrie pe fruntea celor de la Fisc, Primărie și cei care au inițiat astfel de legi..care-i numai pentru căței, nu și pentru analfabeții/semi-analfabeții ăștia de interlopi care, ar fi interesant de știut, cum dracu își iau permisele de conducere, neștiind decât să bage mâna în buzunare, să cerșească sau să fure!).
AVEREA REALă
20 Oct 2018

a lui Bercea Mondialu la momentul arestării, era de peste 15 milioane de euro. (sursa: comisarul.ro). El ar deține numai în Slatina – 32 de clădiri, de la vile până la spații comerciale, 20 de terenuri intravilane, o cantitate uriașă de aur, un depozit bancar de 5.000.000 de euro, proprietăți în Craiova, Pitești și București. De asemenea, site-ul susține că, DACĂ PROCURORII ȘI-AR FACE TREABA, AR DESCOPERI UN DEPOZIT SPECIAL DE 5 MILIOANE DE EURO. Reporter, întrebând o femeie: Au făcut o grămadă de bani: Femeia: Au avut pe unul care umblă cu fierul. Și noi, care muncim avem o pensie de 500. Ne-ajunge? Reporter: Dar din ce a făcut el atâta avere? Femeia: din fier vechi. Suntem în DRĂGĂNEȘTI DE OLT, fieful Clanului Bercea. În curtea uneia din reședințele interlope, tronează o mașină cu nume predestinat: ȘEF. Palatul este și el plin de simboluri. Vila Bercea și numele stăpânului, stă deocamdat la răcoare. Reporter, către un trecător: Are multe case aicea, Bercea? Trecător, arătând cu degetul cum număra: una, două, trei, patru, cinci... Reporter: dar din ce bani le-a făcut? Trecător: din ce bani? DIN FURT! Alt trecător: Întrebați pe ăștia de la Fisc, fiindcă fiecare ar trebui să aibă bani, CÂT TIMP PLĂTEȘTE DĂRI! Așa ar trebui să fie, dar într-o țară normală. În România însă, auto-intitulatul BERCEA PLĂTEȘTE ZERO BANI STATULUI ROMÂN. Un trecător: Taică-su era cărăuș, umbla cu căruța și căra din gară. Iar el (Bercea), MI SE PARE CĂ NICI NU ȘTIE SĂ SCRIE! Dar e bogat, băiatul!
REPORTER:
20 Oct 2018

din ce a făcut banii? Trecătorul: CĂMĂTĂRIE, cam așa-ceva! Și DIN FURAT! S-a îmbogățit, pentru că STATUL VEDE STRÂMB! Bărbatul pe care l-ați văzut în imagine, are o peste de 1.000 de lei, deci plătește impozit de 16%, în timp ce IMBOGĂȚIȚII DIN FIER VECHI ȘI CĂMĂTĂRIE, AU PROPRIA LEGE ȘI NU PLĂTESC NIMIC! DE CE? Despre Bercea Mondialu se spune că ar fi făcut avere din vânzarea fierului vechi, sustras din vechile silozuri ceaușiste din Drăgănești-Olt, Caracal și Slatina, din șinele CFR și din sistemul de irigații din județ. Potrivit cu trecerea anilor, interlopul și-a extins afacerile în domeniul imobiliar, cămătărie și trafic cu mașini de lux. Dacă vă imaginați că interlopul e la pușcărie pentru ingineriile financiare, vă înșelați. E acolo pentru că și-a înjunghiat o rudă. Dar mascații n-au avut inimă și au ridicat de la mama lui Borcea 200.000 de euro (un rahat, în comparație cu averile reale...) care n-au putut fi justificați, precum și o cantitate importantă de aur. Mama lui Borcea, din stradă: ”În cutia aia sunt banii și aurul. Le-au luat și le-au pus aici, degeaba. Munca e a copiilor mei și a fetelor mele. Salbele și aurul pe care le-am luat cu bani. 200, 180, 183 de mii de euro. Salbele mi le-au luat, toartele, au luat inelele, tot, tot, tot. De aia am venit: după bani și după aur. ”
SUMA NU ESTE
20 Oct 2018

cine știe ce, dacă ne gândim că după 2009, Bercea i-a făcut fiului său, o nuntă de 400.000 de euro. DE UNDE SUNT BANII? DE UNDE? Sunt întrebări la care n-am găsit răspuns, NICI MĂCARE FISCUL N-A PUTUT SĂ NE PRECIZEZE SAU DACĂ AU DE GÂND SĂ I-A LA PURICAT AVEREA LUI BERCEA MONDIALU ȘI AI LUI ACOLIȚI. MAFIA RETROCEDĂRILOR. Clanurile din Timișoara sunt cele mai avute, din toată țara și, spre deosebire de alte familii care se ocupă de comerțul cu fier vechi sau cu cerșetoria în străinătate, clanurile Vestul României și-au facut banii din afacerile imobiliare, ILEGALE. PRĂBUȘIREA UNUI ”IMPERIU”? Reporter: Centrul din Timișoara este, de ani buni fieful romilor ”de catifea”, conace extrem de frumoase s-au transformat pe rând, în palate țigănești. CLANUL CÂRPACI are în proprietate, 144 DE IMOBILE ISTORICE, AU AVERI NEBĂNUITE ȘI ZECI DE DOSARE PENALE. Tot la Timișoara este și reședința celui mai bogat țigan din România, liderul IONELAȘ.
DE 5 ZILE îNSă,
20 Oct 2018

după ani și ani în care orașul de pe Bega era ca un monopol țigănesc, Justiția n-a mai fost oarbă. IONELAȘ CÂRPACI este primul condamnat de o instanță românească pentru afaceri imobliliare, ilegale! Procesul a durat mai mult de 5 ani. Șeful așa-zisei mafii țigănești din oraș, a fost condamant la 10 ani și patru luni de închisoare, alături de alți acoliți. (foarte puțin, pentru ceea ce-a făcut!) În plus, trebuie să plătească împreună, daune colosale, de peste 1,3 milioane de euro (un RAHAT, în comparație cât a furat! Să fie dat afară el, și neamul lui din clădirile istorice IAR PRIMARII, POLIȚIȘTII, PROCURORII ORI JUDECĂTORII CARE AU DORMIT PE BRÂNCI, PÂNĂ ȘI-A FĂCUT ĂSTA PLINUL CUMPĂRÂND UN ORAȘ, SĂ FIE JUDECAȚI ȘI ARUNCAȚI ÎN ÎNCHISOARE PENTRU ANI GREI, DATORITĂ COMPLICITĂȚII CU ASTFEL DE INTERLOPI). IONELAȘ trăiește într-o vilă impozantă placată cu marmură, situată pe malul Begăi, chiar în buricul târgului. DEȚINE O ADEVĂRATĂ FLOTĂ DE MAȘINI: două AUDI Q7 ȘI Q5, UN BMW X5 ȘI UN MERCEDES, toate înmatriculate în Germania. Se comportă ca un adevărat boier. Nu răspunde la telefon și are servitori. În ciuda luxului și-a banilor de care dispune, are pe numele lui, o singură clădire.
APARE CÂRPACI,
20 Oct 2018

în mașină. Reporter: Bună ziua, vorbiți cu noi? De la Kanal D suntem... La care interlopul, dă din cap a negație așteptând să i se deschidă poarta. Geamul mașinii se coboară, un gest neașteptat și pentru colega noastră. Reporter: Bună ziua! Ne spuneți câteva cuvinte despre condamnarea asta? Ce ne puteți spune? ÎN EXCLUSIVITATE, ȘEFUL MAFIEI DIN BANAT, DĂ O DECLARAȚIE. Vorbește și parcă ar avea nevoie să se apere, să se scuze, numai să scape! CÂRPACI: Ați aflat, asta este, mergem înainte! Credeți în Justiție! Apoi a demarat. Deschide poarta vilei pe fugă și se grăbește spre afacerile fără număr. Este suprins apoi cum iese pe poartă, spre mașina care-l aștepta cu motorul pornit și spune, înainte de a fi întrebat ceva, de reporteră: Eu v-am spus...ați aflat...asta e! Reporteră: Vroaim să vă-ntrebăm dacă vă considerați vinovat sau care e părerea Dvs.! Cârpaci: cum să fiu vinovat? Dacă așa vor să fie, așa e! Reporteră: Dar e-adevărat că ați luat ilegal clădirile-acelea istorice? Cârpaci: Niciodată n-am luat nimic și nici nu am nimic! Apoi, trage portiera și pleacă mașina. Și dus a fost! Cântă Guță despre Ionelaș: ”Ionelaș a fost boier și n-are marșarier. Chiar dacă lumea mai minte, el merge tot înainte...” ”EU NU SUNT MAFIOT!” El, prințul prinților din Banat, și regele regilor ”de catifea”, SE JURĂ CĂ NU FURĂ, CĂ N-A POFTIT ÎN VIAȚA LUI LA VILE DE PATRIMONIU, ȘI NICI MÂNA NU-I MIROASE-A FURT! PAROL CONAȘILOR, EL ESTE CEL MAI ”CINSTIT”! MAI CINSTIT DECÂT SFINȚII COCOȚAȚI ÎN CALENDAR! DE UNDE ATÂTA AVERE? DE UNDE? GURA LUMII E REA, IAR BAROSANUL AR FI FĂCUT BANII, ÎN MOD CINSTIT.
CâRPACI, CăTRE
20 Oct 2018

reporteră: Cineva, care este interesat de viața mea, sau, cum...ce avere să am? 13 milioane! Reporteră: e o sumă foarte mare! Cârpaci: Și unde-s banii ăștia? Unde-s? Și totuși, bună-starea i se citește pe chip lui Ionel Cârpaci: de la dinții auriți, până la geaca pe care țipă firma, costă un mizilic pentru el...doar vreo 400 de euro la prima strigare, cât aproape 2 salarii minime/economie. Cârpaci, către reporteră: Vă dau cuvântul meu de onoare că nici nu știu despre ce este vorba...am apărut în toate ziarele că eu am datorii față de Fisc, 800.000 de euro, care nu-i într-ADEVĂR! N-am nicio datorie la Fisc, la Finanțe, de 800.000 de euro, cum se scrie în ziare, pă peste tot și o să le dau în judecată pă respectivii care mă face pe mine milul lumii, că eu am datorii, că eu am toate prostiile din lume! Eu vă rog, și plus de asta...tot ce se întâmplă în țigănime (și aici vorbește apăsat....), că ei spun că eu sunt, am clanuri și chestii din astea...n-am niciun clan! Mafioții și chestiile-astea nu se umblă pe străzi, singuri! Eu nu sunt niciun mafiot. Eu am copii, am familie, n-am nicio problemă. Vă mulțumesc! Și l-a luat pe NU în brațe și tot nu și nu a ținut-o până la final...nu el este avutul și nici nu e el, datornicul! Să credem atunci că, nunțile și botezurile scădate-n aur, ținutele de mii de euro cumpărate de la Paris, Londra sau Frankfurt, le-a făcut pe credit la bancă? Sau s-a împrumutat? Doar el poate știi. Filmat la o nuntă, cu limuzine dar și cu calești, către reproteră: Uite ce haine frumoase (ale damelor).
REPORTERă:
20 Oct 2018

Dar am văzut că ați venit cu limuzina. Alt țigan: D-apăi acum cu limuzina și noi rromii am ajuns să fim...la nivel mare, nu? Cârpaci: pui și tu niște-ntrebări... Vine băgăciosul care-a răspuns că ”rromii s-au ajuns”, vrând să-i îndepărteze pe reporteri, la care Cârpaci îi pune mâna pe umăr, spunându-i să-i lase în pace. Vă poftim să vă uitați la Botezul unde participă Cârpaci.Să-i privim puțin ținuta: un costum impecabil, la șase nasturi cum purtau numai boierii. Ochelarii de firmă, suflați cu aur de 24 de karate și un ghiul măreț, pe deget. La ”Asta-i România” v-am prezentat pe larg, cum centrul Timișoarei a devenit cartierul rezidențial al țiganilor cu bani. AUTORITĂȚILE AU ÎNCHIS OCHII ȘI AU FAVORIZAT RESTITUIRI DE MILIOANE DE EURO! NUMAI AȘA SE EXPLICĂ FAPTUL CĂ, BURICUL TÂRGULUI APARȚINE ASTĂZI, FAMILIILOR ÎNSTĂRITE DE ȚIGANI. LEGISLAȚIA ÎNTORTOCHEATĂ, A DUS LA RETROCEDĂRI FRAUDULOASE! ACTUALUL PRIMAR PROMITE CĂ FĂRĂDELEGILE, NU SE VOR MAI REPETA ÎN MANDATUL LUI: ”nu era cu putință ca ei, să intre în posesia acelor clădiri, dacă nu ar fi fost asistați pur și simplu, ajutați să facă lucrul acesta, desigur...interesat, de către persoane aflate în diverse structuri ale Statului și ale administrației publice.”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray